MERSİN’DE ÇİFTÇİLERİN EVLERİ BAŞLARINA YIKILDI


Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu (Tırtar) Mahallesinde hazine arazisinde üretim yapan çiftçilerin evleri yıkıldı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in ziyaret ettiği köylüler, Alana otel ve AVM yapılmak için evlerinin yıkıldığını söyledi.

 

Tarih : 14 Haziran 2022 Salı 10:18

Mersin’de yüzyıllardır Erdemli’nin Kumuyu (Tırtar) mahallesinde yaşayan vatandaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın parsel numaralarını değiştirmesi ve yaşadıkları alanları imara açması nedeniyle evleri yıkılan köylüler Osmanlı döneminden kalma tapuları olduğunu ve üzerinde yüzyıllardır tarım yaptıkları topraklardan kopartıldıklarını söyledi. Tarım ve hayvancılık yaptıkları arazilerin Otel ve AVM yapmak için parsel numaralarının değiştirildiğini söyleyen köylüler jandarma tarafından şiddete uğradıklarını ifade etti. İmar barışına müracaat ettiklerini ve yasal sorumluluklarına yerine getirmelerine rağmen evlerinden edildiklerini söyleyen mahalle halkı, eşyaları içindeyken belediye ekiplerinin evlerini yıktıkalrını söyledi. Tırtar mahallesinde yaşayan vatandaşları ziyaret eden CHP Mersin Millletvekili Cengiz Gökçel, “Kumkuyu’da yüzyılı aşkındır atalarından  kalan arzilerine kendilerine barınacak ev yapan vatandaşlarımız maalesef belediye ekiplerince evleri başlarına yıkıldı. Bulşunduğumuz alan hazine arazisi. Vatandaşlarımız yüz yılı aşkın süredir burada hem barınıyorlar hem de tarım yapıyorlar. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesleniyorum. Atalarından kalan ecrimisil ödedikleri bu arazi bu insanların hakkı” dedi.

AVM yapmak için insanların evlerinden edildiğini vurgulayan Gökçel, “Buraya AVM yapmaya çalışıyorsunuz bunu biliyoruz. Ama bu insanlar sahipsiz değil. Fatma teyze sahipsiz değil derhal bu uygulamadan vazgeçin ve zararlarını tazmin edin. İnsanlara konut yapacağız diye hazine arazilerinin satılacağını söylüyorsunuz. Böyle mi konut yapılacağını söylüyorsunuz, böyle mi konut yapacaksınız? Hazine arazisi bu ülkenin 84 milyon vatandaşının arazisi. Siz 100 yılı aşkındır bu araziyi kullanan insanları buradan evlerini yıkarak göndermezsiniz. Bu insanlar da kanunlar önünde hakkını arar. Bu ülkenin rantını birilerine peşkeş çekmekten vazgeçin. Buraların hakkı bu insanlarındır, burayı kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA