Ne Toroslar’ı biliyor ne de hizmet üretebiliyor!


Toroslar Belediye Meclisi’nde Başkan Atsız Afşın Yılmaz ile CHP’liler arasındaki TOKİ tartışması siyaseti gerdi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın CHP’li meclis üyelerini hedef göstermesine tepki gösteren CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, “Ne Toroslar’ı biliyor ne de hizmet üretebiliyor. 5 yıl önce yapımı tamamlanmış olan Sağlık Mahallesindeki binayı bile hizmete sokamayan, Güzelyayla’daki ahşap yapıları çürümeye terk eden, belediyeye ait pek çok gayrimenkulü kullanmayan ve kullandırmayan Toroslar Belediye Başkanı kendi usulsüzlük ve yolsuzluklarını dile getirenleri düşman, terörist gibi göstererek asıl meseleyi gizliyor. TOKİ aracılığıyla rant yaratma girişimlerinin ‘halka hizmet’ maskesi arkasına gizlenmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 6 Haziran 2022 Pazartesi 17:28

Toroslar Belediye Meclisinde TOKİ’ye yer verilmesi ile ilgili görüşmelerde yaşanan tartışmalar siyasi arenayı kızıştırdı. MHP İlçe Başkanı Hüsnü Doğan’ın konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yazılı açıklama yaparak Millet İttifakı’nı projeyi engellemekle suçlamasının ardından CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ı yolsuzluk yapmakla ve Hamit Tuna döneminde yapılan hizmetleri yıkmakla suçladı.

“ATSIZ AFŞİN YILMAZ İÇİN YOLUN SONU GÖRÜNDÜ”

 CHP’li Toroslar Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte ilçe parti binasında basın açıklaması yapan CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, “Yolun sonu görününce, Cumhur İttifakı genelde ve yerelde iftira ve kirli siyasetin dozunu arttırıyor. MHP Toroslar İlçe Başkanlığı, CHP’li Meclis Üyelerine yönelik mesnetsiz suçlama ve iftiralarının bu yeni örneğidir. Kendi usulsüzlük ve yolsuzluklarını dile getirenleri düşman, terörist gibi göstererek asıl meseleyi gizleyebileceklerini zannedenler yine başaramayacaklar. Partimize ve meclis üyelerimize yönelik karalamaların tek bir nedeni vardır: Biz, Toroslar Belediyesi’ne dolayısıyla Toroslar Halkına ait arsaların TOKİ’ye devredilerek ranta kurban gitmesine karşıyız. Çünkü TOKİ’nin hazineden ve belediyelerden aldığı arsaların yandaş müteahhitler aracılığıyla nasıl büyük bir ranta çevrildiğini, şehirlerin doğru ve sağlıklı gelişimine nasıl zarar verildiğini çok iyi biliyoruz. Güneykent, Halkkent ve Akbelen gibi eskimiş toplu konut projelerinin yenilenmesi, kentsel dönüşümlerinin gerçekleştirilmesi zorunluluğu varken, Şehir Hastanesi’nin doğusundaki, kentin en değerli arsalarına göz dikilmesine seyirci kalmayacağız. TOKİ aracılığıyla rant yaratma girişimlerinin ‘halka hizmet’ maskesi arkasına gizlenmesine izin vermeyeceğiz. Cumhur İttifakı’nın Toroslar’da hukukun içinde kalması ve halkın yararına hareket etmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi

“NE TOROSLAR’I BİLİYOR NE DE HİZMET ÜRETEBİLİYOR”

MHP’li Yılmaz’ı hizmet üretememekle de eleştiren Akbaş, “5 yıl önce yapımı tamamlanmış olan Sağlık Mahallesindeki binayı bile hizmete sokamayan, Güzelyayla’daki ahşap yapıları çürümeye terk eden, Kaymakamlık karşısındaki belediye arsasını Gençlik ve Spor Bakanlığı’na veren, belediyeye ait pek çok gayrimenkulü kullanmayan ve kullandırmayan Toroslar Belediye Başkanı’nın bir yandan da belediye hizmet binası yapmak için arsa satın almak istemesi de ayrı bir soru işaretidir. Denetim Komisyonu çalışmalarımızda kreşle, konserlerle, gönül bağı projesine harcanan 8,5 milyon ve reklamına harcanan 3,5 milyon ile ilgili sorularımızı, dikkat çektiğimiz usulsüzlükleri sadece ‘teessüf ederim’ diyerek geçiştiren, kendini savunamayan Toroslar Belediye Başkanı’nın halkın çıkarlarını savunan CHP’li Belediye Meclis Üyelerimizden rahatsız olmasını doğal karşılıyoruz. Ancak bu rahatsızlığını, partimize ve üyelerimize iftira atarak dile getirmesine sessiz kalacak değiliz. Kendisi de hukukçu olan Toroslar Belediye Başkanı’nı meclis üyelerimizle ya da CHP’nin herhangi bir üyesiyle ilgili bildiği, gördüğü bir suç varsa derhal yargıya gitsin. Biz bugünkü sorunlu adalet yapısı içerisinde bile yargılanmaya hazırız. Ama böyle iftirayla, karalamayla siyaset yapmaya kalkmasın. Torosları bilmeyen, hizmet üretemeyen, halktan uzak bir yönetim sergileyen Toroslar Belediye Başkanı’nın 3 yıllık performansı kendisine oy verenlerin bile tepkisini çekecek düzeydedir. Bu gerçeği örtmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni de hedef göstermeye kalkanlara en iyi cevabı Mersin halkı vermektedir. Cumhur İttifakı ister Ankara’dan, ister Mersin’den, hangi hakaret ve iftiralara sarılırsa sarılsın sonuç değişmeyecek. Mersin’de ve tüm Türkiye’de CHP’li belediyeler birlik beraberlikle, şerefle hizmete devam edecekler. Mersin’de kafalar değişti Türkiye’de de değişecek” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA