CHP’li Antmen: “Hangi camiler yakıldı?”


Gezi eylemlerine katılanlara ’sürtük’ diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada da ’Camilerimizi yaktılar’ iddiasında bulundu. CHP Konuyu Meclise taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yakıldı” dediği bu Camiler hangileridir? Hangi ilde hangi Cami yakılmıştır?” diye sordu.

 

Tarih : 6 Haziran 2022 Pazartesi 12:08

 Önergesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 4 Haziran 2022 tarihinde partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada Gezi Direnişine katılanlarla ilgili olarak “Camilerimizi yaktılar” iddiasında bulunduğunu belirten Antmen “Cumhurbaşkanı Türkiye’de bir iç karışıklık mı çıkartmak istemektedir?” sorusunu yöneltti. Konuyla ilgili açıklamada da bulunan CHP’li Vekil “Yakılan cami yok. Böyle bir şey mümkün mü? Bunun yalan olduğunu tüm Türkiye biliyor. Ayrıca yakılan Cami yok ama satılan cami çok! AKP’nin sattığı 10’dan fazla cami var, yıkıp AVM yaptığı cami var, Hollandalı şirkete satıp yıktırdığı cami var” ifadelerini kullandı. Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yakıldı” dediği bu Camiler hangileridir? Hangi ilde hangi Cami yakılmıştır? Gezi Direnişinden bu yana 9 yıl geçmesine rağmen ilk kez böyle bir ifade kullanan Tayyip Erdoğan bu geçen önemli sürede varsa ‘yakılan bir Cami’ haberi mi olmamıştır da şimdi böyle bir iddiada bulunmaktadır?  Kutsal inancımızın mabedi olan bir Caminin yakılması asla söz konusu olamayacakken, böyle bir olay asla yaşanmamışken; aksine Gezi Direnişçilerinin namaz kılan vatandaşları korumak için çemberler oluşturduğu dahi basına yansımışken böyle bir ifadenin kullanılmasındaki amaç nedir? Cumhurbaşkanı Türkiye’de bir iç karışıklık mı çıkartmak istemektedir?  Vatandaşları birbirine düşürmek isteyen ve açıkça yalan olduğu ortada olan bu sözlerden dolayı özür dilenecek midir?”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA