Tarsus’ta ‘KIRBIYIK’ krizi bitmiyor


TFF 2. Ligde mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nda Şahin Kırbıyık krizi büyüyor. Kulüp yönetimi eski başkan Şahin Kırbıyık’a yüklenerek, Kırıbıyık döneminde görev alan teknik direktörlerin kulübü hacze verdiğini iddia etti. Yönetime cevap veren Şahin Kırbıyık ise, “37 milyon paramı Tarsus İdman Yurdu için harcadım. Çoluk çocuğumun rızkını kulübe verdim. Yakışıyor mu arkamdan kötü laflar söylemek. Ayıp değil mi? Bir insanın izzeti nefsiyle bu kadar oynanmaz. Kulübe tek kuruş harcamayanlar bana sallıyor. Bir sandalye bile alamayanlar benim izzeti nefsimle oynuyorlar. Tarsus Belediye Başkanı Haluk ile Ziya Kenger beni dolandırdı. Yazıklar olsun. Tarsus için 37 milyon para harcadım hadi onlar da 370 bin TL harcasınlar. Pişman değilim ama haklarım da saklı” dedi.

 

Tarih : 2 Haziran 2022 Perşembe 12:14

Necdet TAŞ

TFF 1. Lig’e çıkma şansını kaybeden Tarsus İdman Yurdu, hem icra kıskacıyla hem de eski Başkan Şahin Kırbıyık ile boğuşuyor. Anapara 2 milyon 250 bin TL’yi aşan ve faiz yükü nedeniyle zor günler geçiren kulüp, ödeme yapamayınca bazı alacaklılar tarafından icraya verildi. Tarsus İdman Yurdu’na gelen bu icra kararının ardından kulüp yönetimi bir açıklama yaparak eski başkan Şahin Kırbıyık’a yüklendi ve kulübün ödemesi geciken tüm borçlarını kalem kalem yazdı. Eski Başkan Kırbıyık’ın birçok yerde kulübü borçsuz devrettiğine ilişkin açıklama yaptığı kaydedilen açıklamada, “Eski Kulüp Başkanımız Şahin Kırbıyık döneminden kulübümüzden alacaklı olan kişiler kulübümüzü icraya vermiştir. Gürses Kılıç, ‘Ben alacaklarımı Şahin Kırbıyık’tan tahsil ettim’ demesine rağmen alacaklarının tahsili için kulübümüzü icraya vermiştir. Kulüp binasının yenileme çalışmaları sırasında malzeme veren Ak Yalı Yapı İnşaat, 483 bin 800 TL alacağı için kulübümüzü icraya verdi. Ayrıca sezon başında Antalya’daki Arem firmasına yaptırdığı spor malzemelerinin ücretinin de ödenmemesinden ötürü firma alacaklarının tahsili için kulübümüze talepte bulunmuştur” denildi. Yapılan açıklamada Şahin Kırbıyık döneminden kalan borçların da kulübe bırakıldığı belirtilerek, Ergün Penbe’nin 700 Bin TL + Faiz, Hüseyin Kalpar’ın 540 Bin TL + Faiz, Gürses Kılıç’ın 500 Bin TL + Faiz ve Ak Yalı Yapı İnşaatın da 483 Bin 800 TL alacağı olduğu ifade edildi.

HAKKIMDA KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Tarsus İdman Yurdu eski Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık ise, “Hakkımda o kadar kötü bir karalama kampanyası başlatıldı ki bundan artık ailem ve çevrem de rahatsız olmaya başladı. Kendi çabamla sıfırdan gelmiş bir insanım. Futboldan anlamam. Bana geldiler Tarsus İdman Yurdu’na başkan olmamı istediler ben de kabul ettim. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile de görüşmemizde bize her türlü maddi ve manevi desteği sunacağını söyledi. Ancak bana verilen hiçbir söz tutulmadı. Zaten benim 3 fabrikam bir de otelim var. Zaten bunlarla ancak uğraşacak zamanım var. Buna rağmen elimi taşın altına koyup başkan oldum ancak beni dolandırdılar. Kongre günü bile liste için 5 saat beni beklettiler. Listemdeki bazı isimlerin üzerini çizdiler. Tarsus’a gittiğim de belediye başkanı görüşemez oldum. Buna rağmen devam ettik. Bir yandan transferler yaptık bir yandan da tesisleri yeniledik. Bana bankamatik muamelesi yaptılar. Harcadığım her kuruş resmidir. Maliyede kayıtları vardır. Önce para harcatıp sonra kovmanın derdine düştüler. Taraftarlar Grubu Korsanlar’a da kırgınım. Bizim karşımızda Sarı Cephe diye bir grup çıkardılar” dedi.

"ALDIĞIM EN İSABETLİ KARAR HÜSEYİN KALPAR’I GÖNDERMEKTİ”

Başkanlığı döneminde aldığı en isabetli kararın Hüseyin Kalpar’ın göndermek olduğunun altını çizen Kırbıyık, “En isabetli kararım Hüseyin Kalpar’ı göndermek ve Gürses Kılıç’ı getirmektir. Gürses Kılıç benim tek kuruşuma tenezzül etmedi. Takımı başarıya taşıyan kadroyu Gürses hoca oluşturdu. Benim ofisimde tek tek transferlere karar verdik. Başarıda onun da büyük payı var. Ancak bir anda Gürses hoca hain ilan edildi ve ana avrat küfürler edildi. Ona dilen küfürler bana da edildi. Ben Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yüzünden istifa ettim. Kulübe tek çivi çakmadılar ancak başarıyı sahiplendiler. Ben para pul peşinde değilim. Ancak haklarım da saklı. Bana bu saldırıların sebebi ne? Kulübe ihtarname mi göndermişim? Ne yapmışım? İnsanları benim üzerime sallıyorlar. Kadroyu biz sağlamlaştırdık. Gürses Kılıç’ın tüm alacaklarını ödedim. Bu takımı ben kurdum. İstediğim zaman da bu kulübe başkan olurum ama yapmayacağım. Bun takımın şampiyon olması hiçten değildi. Sadece insanların nefsinin kurbanı olduk biz. Şampiyonluğu insanların nefsi yüzünden kaybettik. Yiğidi öldürüp hakkını yemeyin. Kulübe 2 milyonluk forma ve malzeme bıraktım ancak bu malzemeler ve formalar yok. 37 milyon paramı Tarsus İdman Yurdu için harcadım. Çoluk çocuğumun rızkını kulübe verdim. Yakışıyor mu arkamdan kötü laflar söylemek. Ayıp değil mi? Bir insanın izzeti nefsiyle bu kadar oynanmaz. Kulübe tek kuruş harcamayanlar bana sallıyor. Bir sandalye bile alamayanlar benim izzeti nefsimle oynuyorlar. Tarsus Belediye Başkanı Haluk ile Ziya Kenger beni dolandırdı. Yazıklar olsun. Tarsus için 37 milyon para harcadım hadi onlar da 370 bin TL harcasınlar. Pişman değilim ama haklarım da saklı” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA