CHP’li Başarır, “Pablo Escobar’ı geçtiniz”


Türkiye’de bürokratların kirli işlere bulaştığını iddia eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Türkiye kara para, kirli para cenneti olmuş, buna bürokratların, yargıçların bazıları bulaşmış ve biz, yargı bunları soruşturamıyoruz, bunları gündeme getirdiğimiz zaman biz suçlanıyoruz. Geldiğimiz noktanın durumu şu: Pablo Escobar’a rahmet aratıyorsunuz. NETFLIX eğer ki Türkiye’de bunun 5’inci versiyonunu çekerse sizi çekecek. Bakın, aktörler belli; bakın, senaryo belli. Siz Escobar’ı geçtiniz, geçtiniz, geçtiniz” dedi.

 

Tarih : 27 Mayıs 2022 Cuma 13:40

Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Aslında, yine yargı kararlarını, yine yargıyı, bürokrasiyi, devlet yönetimini konuşmak durumundayız. Biz de isteriz ki yargı kararlarını, yargıçları, bürokratları, devleti yöneten insanları konuşmayalım. Bakın, Diyarbakır’daki bir olayı anlatmak isterim, 2016’da başlayan bir soruşturma. Bir kuyumculuk şirketi… Bu şirketten düzenli olarak para alışverişinde bulunan hâkim ve savcılar var, valiler var, kaymakamlar var, eski İçişleri Bakanı -şu an Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu üyesi var. MASAK bir inceleme yapıyor. Mali şube inceleme yapıyor, MASAK inceleme yapıyor, savcılık koordineli bir şekilde olayı inceliyor. Bakın, Zülküf Ortaç’a gönderilen paralar tek tek belirlenmiş; burada hâkimlerin -şu anda görevdeki hâkimlerin- isimleri var, valilerin isimleri var, kaymakamların isimleri var; bu kuyumculuktan bunlara gönderilen paralar var. MASAK raporunu verebilirim 900 bin, 1 milyon, 2 milyon, 3 milyon lira gibi rakamlar. Hâkimler ve Savcılar Kurulu bir araştırma yapıyor, soruşturma yapıyor, 2 kez tespit ediyor bunları. Herkes ne bekliyor? Ortak bir yargılama bekliyor, bu insanların, hâkimlerin, savcıların, kaymakamların, valilerin yargılanmasını” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE KİRLİ PARA CENNETİ OLMUŞ”

“İlginç bir durum daha var: Nasıl oluyorsa, ne hikmetse, bölgedeki hâkim ve savcıların sayısı çok fazla sadece Diyarbakır değil, bölge illerde de var, sadece ceza hâkimleri var, ticaret hâkimleri, iş hâkimleri yok. Soruşturmanın sonucuna baktığımız zaman ne çıkıyor ortaya? Kuyumcu hakkında dolandırıcılıktan iddianame düzenleniyor. Peki, bu hâkim ve savcılar, valiler ne yapıyor? Birisi başsavcı oluyor, şu anda görevde, ilini söylemek istemiyorum; birisi ağır ceza başkanı oluyor, valiler terfi ediyor, kaymakamlar daha büyük ilçelere gidiyor. Şimdi, bu devleti, bu kirliliği, bu yapıyı eleştirdiğimiz zaman biz niye suçlu oluyoruz? Yargının, Meclisin görevi bu kirliliği araştırmak değil mi arkadaşlar?” diye soran Başarır, “Ama araştıramıyoruz, araştırmıyorsunuz, izin vermiyorsunuz. Yargı görevini yapmaz, Meclis araştırma komisyonları kurulmaz, pisliği sürekli halının altına atıyorsunuz. Şimdi, ülke öyle bir hâle geldi ki gerçekten utanç duyuyorum. Bakın, bir vakıf 60 milyon dolar toplar, bunu ABD'ye yollar; nereden toplar, niye toplar sorgulamazsınız; ABD'ye niye yollar onu sorgulamazsınız. Savunma “Çok küçük para, buna mı tenezzül edeceğiz?” Ya, 60 milyon dolar küçük para mı, bu kuyumculuk olayındaki paralar küçük para mı? Bunlar çok büyük para bize göre. Ha, Türkiye'nin ufkunu hukuk, adalet anlamında açmadınız ama dünyadaki kara paracıların ufkunu genişlettiniz. Diyorlar: “Ya, Türkiye'de 60 milyon dolar küçükse biz ne iş yapıyormuş.” Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Gerçekten açıkça Türkiye kara para, kirli para cenneti olmuş, buna bürokratların, yargıçların bazıları bulaşmış ve biz, yargı bunları soruşturamıyoruz, bunları gündeme getirdiğimiz zaman biz suçlanıyoruz; olmaz, olmaz” dedi.

“ESCOBAR'A RAHMET ARATIYORSUNUZ”

“Bence her şeyi bir kenara bırakıyorum eski İçişleri Bakanı diyelim ki herhâlde savunmasında ya da basına buna benzer şeyler açıklamış “Ben kuyumcuya para verdim yatırım için.” demiş, var çünkü. Bakın, Abdülkadir Aksu'nun TC kimlik numarası falan doğru. Bu adamın görevi ne şu anda? Bir kamu bankası Vakıfbank'ın yönetim kurulu üyesi. Eğer bu adam Vakıfbank'a güvenip para yatırmıyorsa bir kuyumcuya para yatırıyorsa Allah belamızı vermiş zaten bizim. Düşünebiliyor musunuz, bu ülkenin eski İçişleri Bakanı, bu ülkenin Vakıfbank'ının yönetim kurulu üyesi, dolandırıcılıktan yargılanan bir kuyumcuyla para alışverişi yapıyor ve tek bir iddianame yok” şeklinde konuşan Başarır, “Dolandırıcılık olduğu da şüpheli, dolandırıcılık falan değil bir kurban vermeniz gerekiyordu o kurbanı da verdiniz. “Dolandırıcılık” dediniz, suçlular müşteki oldu; her zamanki hâliniz. Ben beklerdim ki Bakanda yargılansın ama bu hâkimlerle ilişkiler, para transferleri, HTS kayıtları, mesajlar, telefon dökümleri çıktığı zaman bir FETÖ borsası olduğunu göreceksiniz. Bu kuyumculuk maalesef ki yargıyı şekillendirmiş, yargıyı etkilemiş, insanları suçlamış, aklamış, bir yere getirmiş. Bakanları, valileri kullanarak ihaleler almış ama o dolandırıcı, o hâkimler, İçişleri Bakanı falan masum; yazık. Geldiğimiz noktanın durumu şu: Pablo Escobar'a rahmet aratıyorsunuz. NETFLIX eğer ki Türkiye’de bunun 5’inci versiyonunu çekerse sizi çekecek. Bakın, aktörler belli; bakın, senaryo belli. Siz Escobar’ı geçtiniz, geçtiniz, geçtiniz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA