Ordu’yu dağıttık: 3-0


İçel İdman Yurdu, evinde Orduspor’u 3-0 yenerek 2. Lig’e çıkma yolunda Play Off finalinde mücadele etme hakkı kazandı. TFF 3. Lig 3. Grup Play-Off Yarı Final rövanş maçında temsilcimiz İçel İdman Yurdu, ilk maçta 1-0 yenildiği Orduspor 1967’yi 38. dakikada Umut Aydın, 50. dakikada Hakan Yılmaz ve 83. dakikada Nurettin Çağlar’ın golleriyle 3-0 mağlup ederek, adını finale yazdırmayı başardı. 25 bin kişilik stadı dolduran Mersinliler son düdükle birlikte, galibiyeti kutladı.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 10:42

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig Play Off çeyrek final rövanş maçında İçel İdman Yurdu kendi saha ve taraftarı önünde Orduspor 1967 AŞ'yi konuk etti. Mersin Stadyumu'nda oyanan mücadelede İçel İdman Yurdu, evinde Orduspor 1967'i 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. İçel İdman Yurdu Orduspor takımları daha önce karşılaşmıştı. Söz konusu ilk maçta Orduspor İçel İY takımını 1-0 'lık skorla geçmişti. İçel İdmanyurdu'nun gollerini 38. dakikada Umut Aydın, 50. dakikada Sabit Hakan Yılmaz ve 83. dakikada Nurettin Çağlar kaydetti. Öte yandan konuk ekip Orduspor'da Ahmet Batuhan Akyüz, 73. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonuçla Orduspor 1967 elenirken, tur atlayan İçel İdmanyurdu finalde Fethiyespor’un rakibi oldu.

25 BİN KİŞİLİK STAT DOLDU

Kritik Orduspor maçında taraftarlar takımını yalnız bırakmadı. Hafta boyunca kentte adeta şampiyonluk havası yaratan taraftar grubu Şeytanlar, 25 bin Mersinliyi stada getirmeyi başardı. Takımı sezon boyunca hiç yalnız bırakmayan Şeytanlar, maç içerisinde yaşanan tahriklere aldırış etmeyerek takımlarını maç boyunca hiç susmadan destekledi. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte takımla orta sahada bir bütün olan taraftarlar, galibiyeti kutladı.

ORDU’YA NEFES ALDIRMADIK

İlk yarıya istekli başlayan rakip kale önünde oynamasına rağmen istediği pozisyonları yaratamadı. 33'üncü dakikada Mersin taraftarı kentin plakasının 33 olması nedeniyle cep telefonu flaşları ile görsel bir şölen yaşatırken, Kırmızı Lacivertliler, 38'inci dakikada Umut Aydın'ın golü ile 1-0 öne geçerken, devamı gelmedi. Erdal Alkan ve ekibi sık sık taktik uyarısı ile futbolcularına hücum emri verse de sonuç alamadı ve maçın ilk yarısı 1-0'lık İçel İdman Yurdu üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci yarısına daha istekli ve organize başlayan Kırmızı Lacivertliler bunun meyvesini 50. dakikada Sabit Hakan Yılmaz'ın gölü ile 2-0 öne geçti. İçel İdman Yurdu, 82'inci dakikada Nurettin Çağlar'ın golü ile 3-0 öne geçerken tribünlerde büyük coşku yaşandı. Maçın bu skorla sona ermesi ile Mersin Stadyumu'nda görülmeye değer bir sevinç yaşandı. İçel İdman Yurdu 3-0'lık galibiyet sonucu 2. Lig'e yükselme Play Off final mücadelesinde mücadele etme hakkı kazandı.

FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Gruptaki diğer maçta İçel İdman Yurdu, Orduspor 1967'yi 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında 3-0'la geçti. Finalde Fethiye ile İçel eşleşti. Artvin Hopa, Kütahya Belediye'yi 0-0 ela eleyip finale çıktı. Diğer maçta Bursa Yıldırım'ı 1-0 yenen Arnavutköy, Hopa'nın rakibi oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA