CHP geri adım attı


Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçeye bağlı Huzurkent Bahşiş Mahallesi Avşar Sokak’taki parka 11 Ağustos 2017’de Trabzon’un Maçka ilçesinde terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Eren Bülbül’e ithafen "İyi ki Varsın Eren-Eren Bülbül Parkı" isminin verilmesine ilişkin önergenin CHP ve HDP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmesinin ardından Eren Bülbül’ün adını taşıyan tabelayı parka dikmişti. Bugünkü meclis toplantısında önerge yine gündeme geldi. CHP’li meclis üyeleri kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu kez HDP ve EMEP’li ittifak ortaklarını yalnız bıraktı ve Eren Bülbül konusunda geri adım atarak kabul oyu verdi.

 

Tarih : 9 Mayıs 2022 Pazartesi 11:35

Geçtiğimiz ay Akdeniz Belediye Meclisindeki sol blok tarafından oy çokluğuyla reddedilen “İyi ki Varsın Eren Parkı” maddesi bir kez daha gündeme geldi. CHP bu kez HDP ve EMEP’i yalnız bırakarak, kabul oyu verdi. Parka verilen isim resmileşti. Akdeniz Belediye Meclisi Mayıs Ayı oturumunda Bahşiş Mahallesi’nde tamamlanan parka PKK ile mücadeledeki sembol isimlerden olan Eren Bülbül’ün adının verilmesi bir kez daha görüşüldü. Teklif görüşmesinde CHP ve Cumhur ittifakı kabul oyu verdi. HDP ve EMEP’li 7 meclis üyesi ret oyu bu kez yetersiz kaldı ve parka verilen isim resmiyet kazandı. Geçtiğimiz ay gerçekleşen Meclis oturumunda CHP-HDP ve EMEP’ten oluşan sol blok meclis çoğunluğunu alarak, ‘İyi ki Varsın Eren Bülbül Park’ı ismini reddetmişti. Büyük tartışmaların yaşandığı meclisin ardından Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, meclis kararını yok sayarak parka tabelayı dikmişti. CHP’nin HDP ile ortak hareket ederek, şehit ismine karşı çıkması başta CHP’li seçmenler başta olmak üzere tüm kesimlerden büyük tepki toplamıştı. Mayıs ayı oturumuna bir kez daha gelen önergeye bu kez CHP’li meclis üyeleri kabul oyu verdi ve Eren Bülbül isminin parka verilmesi resmileşti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA