DEVA Partisi teşkilatları muhtarlarla iftarda buluştu


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Teşkilatları Ramazan ayı nedeniyle merkez ilçe muhtarlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Mersin Ala Teras Restaurantta gerçekleştirilen iftar yemeğine, Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçe muhtarları, DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, ilçe başkanları, il başkan yardımcıları, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

 

Tarih : 27 Nisan 2022 Çarşamba 11:50

Muhtarların yaşadıkları sorunlar hakkında fikir alışverişi yapılan iftar toplantısında demokrasinin temel taşı olan muhtarların daha güçlü hale getirecek tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekildi.

YEREL YÖNETİMLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Ramazan ayının birlik ve beraberliğin, paylaşmanın bol olduğu bir ay olduğuna dikkat çeken Başkan Cenkcimenoğlu;  “ Muhtarlar demokrasimizin temel taşlarıdır. Vatandaşlarımızın birinci muhatabının muhtarlar olduğunu unutmayarak bu bilinçle hareket etmeliyiz” dedi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından açıklanan Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Eylem Planı hakkından bilgi veren Başkan Cenkcimenoğlu; “Partimizin iktidara geldiğinde ilk 90 ve 360 günlük yapacaklarımızı, hazırladığımız eylem planlarıyla halkımıza anlatıyoruz. 20 başlıkta belirlediğimiz yol haritalarımızın ilk yedisini açıklamış bulunuyoruz. Bunlardan ilki olan Tarım Eylem Planını Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın katılımıyla Adana ve Mersin’de açıkladık. Son olarak açıkladığımız ‘Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Eylem Planı’ geçtiğimiz günlerde açıklandı” şeklinde konuştu.

 MUHTARLIK YASASINI ÇIKARTACAĞIZ

DEVA Partisi iktidarında muhtarların çalışmalarında sağlanacak kolaylıklarla ilgili bilgiler aktaran Başkan Cenkcimenoğlu, yapacaklarını şöyle sıraladı: “Muhtarlık Yasası’nı çıkartacağız. Muhtarlıkların görev, yetki ve sorumluluklarını değişen şartlar çerçevesinde yeniden tanımlayıp bu tanımlara uygun özlük hakları ve organizasyon yapısını tesis edeceğiz.  Mahalle içi ilişkileri odağına alan projelere destek vererek komşuluk kültürüne uygun mahalle dokusu yaratılmasına zemin hazırlayacağız. Büyükşehir Yasası’yla mahalleye dönüştürülen köylerin sorunlarını çözeceğiz.  Mahallelerde kadın, aile, gençlik ve okuma merkezlerini arttıracağız" diye konuştu. Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen’ de gerçekleştirilen iftar yemeği nedeniyle teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA