MHP’li Kılavuz ile CHP’li Gökçel birbirinin üzerine yürüdü


TBMM Genel Kurulu’nda, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde terör örgütü mensuplarının çalıştırıldığı iddiası üzerine, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve MHP Mersin Milletvekilli Olcay Kılavuz arasında tartışma çıktı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, meclis genel kurulunda birbirinin üzerine yürüdü. MHP’li Kılavuz’un iddialarına tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “Mersin’de sosyal belediyecilikte çığır açan Büyükşehir Belediyesine yapılan bu ithamı kabul etmiyoruz” dedi.

 

Tarih : 23 Nisan 2022 Cumartesi 14:52

Necdet TAŞ

TBMM Genel Kurulu'nda Spor Kulüpleri ile Spor Federasyonları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ederken, MHP ve CHP'li Mersin Milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ülkücülerin işten çıkarılarak yerlerine terör örgütü mensuplarının işe alındığını ileri sürdü. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Kılavuz'a karşılık verdi. Antmen, "Geçici koruma altındaki Suriyeli Türk vatandaşlarını alırken neredeydiniz? Milli ve manevi değerleri çiğniyorsunuz" dedi.  Bu sırada Genel Kurul'da tansiyon yükseldi ve sözlü tartışmalar yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine CHP ve MHP'li milletvekilleri ayağa kalktı. Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş gerginliği sona erdirmek için oturuma ara verdi.

MHP’Lİ KILAVUZ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ HEDEF ALDI

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Mersin’de işbaşına gelen CHP’li belediyecilik anlayışı Mersin’e ve Mersinli hemşerilerimize tarihin en utanç günlerini yaşatmıştır ve yaşatmaya da devam etmektedir. Mersinimiz, böylesine rezil, bu derece zelil bir belediyeciliği asla hak etmemektedir. İşbaşına geldikleri günden bu yana Mersinimize ve Mersinli hemşerilerimize tarihin en büyük işçi kıyımını yaşatan, insanların helal rızkına göz koyan, binlerce eşi ve evladı boynu bükük bırakan bu yönetim anlayışı tarih ve hukuk önünde suçludur. Sırf kocası ülkücü olduğu için bir kadının eline süpürge verip sokak sokak temizlik yaptıran, yavrusu kalp hastası olan bir kadının çaresizliğine bakmadan işini elinden alan, engelli bir kardeşimizin ekmeğine kan doğrayan, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersinli hemşerilerimizin yüzüne nasıl bakmaktadır? Mersin Büyükşehir Belediyesi kadrolarını terör propagandası yapıp eylemlerine katıldığı için hüküm giyen PKK’lılara peşkeş çeken, kamu kaynaklarını katil sürüsü cinayet şebekesi bölücü terör örgütlerine finanse eden, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer, hangi yüzle Gazi Atatürk’ün partisinde barınmaktadır? Bu durumu Yüce Türk milletinin vicdanına havale ediyorum” dedi.

“MİTİNGİN FATURASI MERSİNLİLERE KESİLMİŞTİR”

CHP’nin Mersin’de düzenlediği mitingin tüm giderlerini Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığını iddia eden Kılavuz, “Bütün bunlar yetmezmiş gibi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık 2021 tarihinde HDP’li yoldaşlarının desteği ve katılımıyla Mersin’de gerçekleştirdiği miting ve ziyaretlerin toplam 2 milyon Türk lirası civarındaki harcamalarının Mersin Büyükşehir Belediyesi kasasından çıkması bu rezil anlayışın geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir. Mersinimize ve Mersinli hemşerilerimize hizmet için ayrılan kamu kaynakları CHP’nin Mersin mitingi için harcanmış, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitinginin faturası Mersinli hemşerilerimize kesilmiştir. Türkiye’nin ekonomi politikalarını ve milli ekonomik hamlelerini fütursuzca eleştirenler bu vatanın kaynaklarını CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi örneğinde olduğu gibi düşman ganimeti gibi çarçur etmişlerdir. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinin kaynakları CHP mitingleri için mi Mersinimizin sorunları için mi harcanacaktır? CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP’nin bir teşkilatı gibi çalışmayı ne zaman bırakacaktır? CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi ne zaman skandallarıyla değil hizmetleriyle gündeme gelecektir? CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer hakkı söylemekten vazgeçeceğimizi sanmasın. Hakikati açıklamaktan geri duracağımızı zannetmesin. Biz burada oldukça Mersinli hemşerilerimizin hakkını ve hukukunu korumaya yeminliyiz. Biz burada durdukça Mersinimizin hak ve menfaatlerini savunmaya ant içmişiz” dedi.

CHP’Lİ ANTMEN: “BU İTHAMI KABUL ETMİYORUZ”

MHP’li Kılavuz’un Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarına TBMM Genel Kurulunda yanıt veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “MHP Mersin Milletvekili Sayın Olcay Kılavuz, sosyal belediyecilikte çığır açar Mersin Büyükşehir Belediyesi için “Mersin bu derece rezil bir belediyeciliği hak etmiyor” dedi. Ben bu rezilliklerden bahsedeyim. 13.637 öğrenciye burs, 23.057 öğrenciye yardım, 30 mahalle mutfağı, 448.567 yardım paketi, 2,5 milyon okul sütü, 19.952 aileye Halk Kart, 134 bin paket hamile sütü, 141 bin kez evde bakım; 272 yeni otobüs, 256 kilometre kanalizasyon, 127 kilometre yağmur suyu, 1.176 kilometre içme suyu hattı, 3 bin küçükbaş hayvan, 10 bin kaz, 835 bin fide, yollar, köprüler ve bu sayede Mersin’de sosyal belediyecilikte çığır açan Büyükşehir Belediyesine yapılan bu ithamı kabul etmiyoruz” dedi.

KILAVUZ: “3 BİN 500 İŞÇİ ÇIKARILIP, 6 BİN 500 İŞÇİ ALINDI”

Bunun üzerine genel kurulda söz alan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mersin’de Mersinli vatandaşlarımıza ve özellikle birçok insanımızın, belediye çalışanımızın hakkının gasbedildiğiyle alakalı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de düzenlemiş olduğu mitingde Mersin Büyükşehir Belediyesinde yapılan 2 milyonluk harcamanın özellikle 50 milletvekilinin bu mitinge katılarak basın toplantısı yapan milletvekillerimizin ve diğer tarafta birtakım misafirlerin ziyaretleriyle, giderleriyle ilgili 2 milyon gibi bir harcamanın yapıldığı Mersin Büyükşehir Belediyesinin Belediye Meclis toplantılarında da net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Tabii, bunlar, her şey açıktır ama bizi yaralayan, bizi derinden sarsan 31 Mart 2019 seçimlerinden günümüze kadar 3 bin 500 kardeşimiz özellikle MHP’li, AK Partili; vatanına, memleketine, devletine samimiyetle bağlı olan insanlar maalesef işten çıkartılmıştır, 6 bin 500’e yakın da işçi alınmıştır. Bu alınan işçilerin içerisinde özellikle PKK'nın paçavrasını paylaşıp, YPJ denen silahlı terör örgütü uzantısının paçavrasını paylaşıp şu an, hâlihazırda Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışanların olduğunu bugün sizlerle üzülerek paylaşmak istiyorum” dedi.

ANTMEN: “İDDİALAR DOĞRU DEĞİL”

Bunun üzerine tekrar söz alan CHP’li Antmen, “Sayın Milletvekili elma ile armutları karıştırarak burada hamaset yapıyor. Hamasetin en güzelini yaparız. Şunu söyleyeyim: Siz Türkiye’de, bugüne kadar, 200 binin üzerindeki, Türk vatandaşı olmaması gereken, geçici koruma altındaki Suriye vatandaşları Türk vatandaşlığına alınırken neredeydiniz? Bir. İkincisi: Siz milliyetçiliği, hamaseti ağzınızdan, dilinizden düşürmüyorsunuz ama burada millî ve manevi değerleri çiğniyorsunuz. Onun yanında, konuya dönersek değerli milletvekilleri. O kadar hakaret ederken neden cevap alınca şey yapıyorsunuz? Bakın, Mersin Büyükşehir Belediyesiyle ilgili Sayın Milletvekili basın açıklamasında bazı iddialarda bulundu, biz de sosyal belediyecilikle ilgili rakamları verdik. “Sataşma var.” dedi, sataşmadan bahsederken işi teröre getirdi. Ben de size yerli ve millîlikten bahsettim. Bunları boş verin. İşin esasına gelelim mi? Bakın “2 milyon lira para harcandı.” diyorsunuz, bu doğru değil, bir. “3 bin kişi işten atıldı.” diyorsunuz. Belediyenin çeşitli şirketlerinden diğer şirkete geçen, kaydırılan personeli de bunun içine dâhil ediyorsunuz; yazıktır, günahtır. Ama esas en kötüsü, bakın, eğer bir belediye personeli hakkında “Terörle iltisakı vardır.” diyorsanız, bu yanlıştır. Neden yanlıştır biliyor musunuz? Kanuna göre, ilgili kanun hükmünde kararnameye göre, belediyede işe başvuran herkesle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü araştırma yapar. Adli sicil kaydına ve vukuatlı adli sicil kaydına bakılır. Ben buna şahidim, Sayın Vahap Seçer tek tek inceliyor işe başvurularda. Eğer terörle iltisaklı birisi varsa bunun belediyede çalışma imkânı ve ihtimali yoktur. Varsa lütfen suç duyurusunda bulunun. Cezaların da bir kişiselliği ve şahsiyeti vardır arkadaşlar. O kişinin ailesi suçlu diye bu kişinin ailesinden birisini siz suçlayamazsınız, yargılayamazsınız. Daha önce, 2016 alçak darbe girişiminden yakalananları, cezaevinde yatanları biliyoruz; onların bütün sülalelerini burada suçlayacağız. Lütfen, biraz dikkat, biraz hassasiyet” dedi.

CHP’Lİ GÖKÇEL İLE MHP’Lİ KILAVUZ BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Öte yandan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, meclis genel kurulunda birbirinin üzerine yürüdü. MHP’li Kılavuz’u provokatörlükle suçlayan Gökçel, “Provokatör bu. Mersin barış kenti, provokatörlere yer yok Mersin’de. Mersin barış kenti, barış; her zaman barış kentidir, her zaman da olacak barış kenti” dedi.  CHP’li Gökçel’e yanıt veren MHP’li Kılavuz ise, “Sensin provokatör… Provokatörün başı sensin! En büyük provokatör sensin” dedi. Ancak Kılavuz’un yeniden laf atması üzerine bu kez HDP ve MHP’li vekiller arasında sözlü atışmalar yaşandı. Uyarılara rağmen vekiller tartışmaya devam edince birleşime 10 dakika ara verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA