Kılavuz: “Mersinli Yörüklerin talepleri karşılanmalı”


Mersinli Yörüklerin sorunlarını TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Mersinimizde yayla yollarındaki aksaklıklar ile internet ve iletişim sorunları giderilmeli, Yörük çocuklarımızın eğitim destekleri sürdürülmelidir. Yörüklerimizin BAĞ-KUR ve sigorta primlerinin yatırılması konusunda destekler artırılmalıdır. Yem ve hayvan başı küpe desteği artırılmalıdır. Yörüklerin yaşadığı ve hayvanlarını otlattığı bölgelerde daha toleranslı olunmalıdır” dedi.

 

Tarih : 22 Nisan 2022 Cuma 10:40

TBMM Genel Kurulunda konuştu. MHP’li Kılavuz Yörüklerin talep ve beklentilerini gündemine alarak “Yörük kültürünün devamının sağlanması noktasında Mersinimizde yayla yollarındaki aksaklıklar ile internet ve iletişim sorunları giderilmeli, Yörük çocuklarımızın eğitim destekleri sürdürülmelidir. Yörüklerimizin BAĞ-KUR ve sigorta primlerinin yatırılması konusunda destekler artırılmalıdır. Yem ve hayvan başı küpe desteği artırılmalıdır. Yörüklerin yaşadığı ve hayvanlarını otlattığı bölgelerde daha toleranslı olunmalıdır. Gazi Atatürk’ün “ Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” sözü şiarınca; Yörükler; kültürümüzün ayrılmaz bir parçası, Türk vatanının istiklal ve istikbalinin teminatıdır. Yörük kültürünün devamının sağlanması noktasında Mersinimizde yayla yollarındaki aksaklıklar ile internet ve iletişim sorunları giderilmeli, Yörük çocuklarımızın eğitim destekleri sürdürülmelidir. Yörüklerimizin BAĞ-KUR ve sigorta primlerinin yatırılması konusunda destekler artırılmalıdır. Yem ve hayvan başı küpe desteği artırılmalıdır. Yörüklerin yaşadığı ve hayvanlarını otlattığı bölgelerde daha toleranslı olunmalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA