Mersin’i turizm markası yapacağız!


AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Av. Zeynep Gül Yılmaz, turizmciler için birçok farklı alternatif sunan ve yılın yaklaşık 300 günü güneşli olan, açık hava müzesi konumundaki Mersin’in, son zamanlarda çeşitlenen turizm faaliyetleriyle tüm yıla yayılacak bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “2022 yılı turizm sezonunun açılmasıyla, geçen yıla oranla minimum yüzde 70’lik bir artış bekliyoruz. Mersin’imizi uluslararası bir turizm markası yapma hedefinde, büyük bir kararlılıkla ilerliyoruz.” dedi.

 

Tarih : 21 Nisan 2022 Perşembe 11:46

TBMM Genel Kurulu’nda Mersin’in kültür ve turizm varlıkları ile potansiyeline ilişkin bir konuşma yapan AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz, Mersin’in, palmiye ağaçlarıyla gölgelenen yolları, Millet Bahçesi, modern otelleri, tarihi eserleri, müzeleri, kütüphaneleri, sayısız kumsalları ve yaylaları ile büyük bir turizm potansiyeline sahip, tatilcilere her türlü olanağı sağlayan Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Aynı gün içinde hem deniz, hem dağ turizmine yönelik hizmet verebilen Mersin’inin tarihi yerler görmeyi sevenler ve kültür aktivitelerine ilgi duyan misafirleri için de sayısız seçenek sunduğunu aktaran Yılmaz, “108 km’si doğal plajlardan oluşan sahillerimizde bulunan eşsiz kumsalların tamamına yakını, mavi bayrak alabilecek şartları sağlamaktadır. Mersin’in henüz el değmemiş bakir sahilleri, önümüzdeki yıllarda dünyada gelişen yeni turizm trendleri için avantaj sağlayacaktır. Bu kapsamda planlama çalışmaları tamamlanan ve devam eden 8 Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin, peyderpey hizmete açılmasıyla, Mersin’imiz, yeni bir destinasyon ile ülkemiz ve dünya turizm pazarında önemli rotalardan biri olacaktır.” diye konuştu.

“YENİ SEZONDA TURİST SAYISINDA EN AZ YÜZDE 70’LİK BİR ARTIŞ BEKLİYORUZ”

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’in semavi dinlerin gelişimlerine tanıklık etmesi, geçiş yolları üzerinde bulunması, Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlığa ait kutsal alanları bünyesinde barındırmasının, şehrin inanç turizm potansiyelini de zenginleştirdiğini kaydetti. 9 bin yıllık geçmişiyle birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Mersin’in turistlerin her zaman ilgisini çeken eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları söyledi: “Festivallere ev sahipliği yapan, turizmciler için birçok farklı alternatif sunan ve yılın yaklaşık 300 günü güneşli olan, açık hava müzesi konumundaki kentimiz; son zamanlarda çeşitlenen turizm faaliyetleriyle tüm yıla yayılacak bir potansiyele sahiptir. 11 müzeye ev sahipliği yapan ilimiz, envantere kayıtlı 100 binden fazla tarihi eserle arkeolojik potansiyelini, kültürel zenginliğini göstermektedir. 15 bin 853 kilometre karelik alanda sayısız kültür ve tarihi mirasa, turizm merkezlerine, çok çeşitli doğal güzelliklere, ören yerlerine sahip güzide şehrimizde, her geçen gün hedeflerimize daha çok yaklaşıyoruz. 2022 yılı turizm sezonunun açılmasıyla, geçen yıla oranla minimum yüzde 70’lik bir artış bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda yapılan teşvik ve yatırımlar ile ulaştığımız başarının ve sahip olduğumuz eşsiz güzelliklerin korunarak, Mersin'imizi uluslararası bir turizm markası yapma hedefinde, büyük bir kararlılıkla ilerliyoruz. Başta sektörün emektar çalışanları olmak üzere, tüm turizm camiasının ve milletimizin Turizm Haftasını kutluyor, ilimize, ülkemize ve turizm sektörüne hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

AK PARTİ’Lİ YILMAZ: “TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”

Öte yandan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, yaptığı açıklamada, 17 Nisan’da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak’ın kuzeyinde başlatılan ‘Pençe-Kilit Operasyonu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çerçevesini çizdiği “terörü kaynağında kurutma” stratejisi kapsamında yapıldığını söyledi. Pençe-Kilit Operasyonunda görev alan kahraman Mehmetçik ve tüm güvenlik güçlerine muvaffakiyetler dileyen Milletvekili Yılmaz, bu operasyon ile amacın, Türkiye’nin sınır güvenliğini garanti altına almak olduğunu bildirdi. Harekatın ayrıca Türkiye’nin sınır komşularının güven ve huzur içinde yaşamalarına da destek olacağını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Terör örgütleriyle mücadelemiz hem sınır ötesinde hem sınırlarımız içinde askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, güvenlik korucularımızla, istihbaratımızla yoğun bir şekilde devam ediyor. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve güvenlik güçlerimizin azmi ve mücadelesiyle, terörün kökünün kurutulacağına olan inancımız tamdır. Rabbim ordumuzu ve güvenlik güçlerimizi muhafaza etsin, muzaffer kılsın. Bu operasyonda ve terörle mücadelede, Hakk’a irtihal eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Bugün Bursa’da el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen infaz koruma memurumuz Cengiz Yiğit’e de Cenab-ı Hak’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Terörün her türlüsünü ve destekçilerini lanetliyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA