Taşucu-Çeşmeli için acele kamulaştırma kararı


Çeşmeli – Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyol projesinde acele kamulaştırma kararı Resmi Gazetede Yayımlandı. AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Zeynep Gül Yılmaz, “Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu” projesine ilişkin acele kamulaştırma kararının Resmi Gazetede yayımlandığını belirterek, “Proje güzergahı ile beraber yüksek standartlı, konforlu, güvenli ve daha kısa süreli ulaşım imkanlarıyla mevcut devlet yolları yerine cazibesi yüksek bir alternatif oluşacak, Mersin’imizin turizmi daha da canlanacak” dedi.

 

Tarih : 20 Nisan 2022 Çarşamba 10:26

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, ihalesi tamamlanan ''Çeşmesi-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu'' projesinde bugün çok önemli bir aşamanın daha geçildiğini söyledi. Projenin belirlenen sürede hızla tamamlanması için çalışmaların takipçisi olacağını kaydeden Yılmaz, otoyol projesinin Çeşmeli-Kızkalesi kesiminde bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına yönelik kararın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandığını açıkladı.

“DEVLET YOLLARINDAKİ YOĞUNLUĞU AZALTACAK”

Milletvekili Yılmaz, Mersin'in ulaşım ağına büyük katkı sağlayacak ve bölge trafiğini rahatlatacak olan ‘Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu’ projesinin Çeşmeli-Kızkalesi kesiminin, mevcutta işletmede olan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun devamı niteliğinde olduğunu anımsattı. Projenin, Mersin-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa arası otoyol bağlantısını sağlayacağını vurgulayan Mersin Milletvekili Yılmaz, “Özellikle yaz aylarında devlet ve il yollarındaki trafik yoğunluğu oldukça artıyor. Bu yoğunluk, aynı zamanda bir turizm bölgesi olan Mersin gibi illere olan karayolu bağlantılarında daha fazla oluyor. Artan trafik ile beraber, trafik kazalarında da ne yazık ki önemli artış oluyor. Mevcut devlet yolundaki transit trafiğin çocuğunu alması beklenen Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu projesi, Çeşmeli-Kızkalesi kesimi yaz aylarında devlet yollarında yaşanan yoğunluğu azaltacaktır. Hayırlı olsun” dedi. Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, projenin güzergahı ile beraber yüksek standartlı, konforlu, güvenli ve daha kısa süreli ulaşım imkanlarıyla mevcut devlet yolları yerine cazibesi yüksek bir alternatif oluşturacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Otoyolun tamamlanmasıyla birlikte Akdeniz’in incisi Mersin’imizin turizmi daha da canlanacak, Çukurova Bölgesel Havalimanının da faaliyete geçmesiyle ulaşımdan kaynaklı sorunların büyük kısmı çözülmüş olacak. AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hemşehrilerimiz için, aziz milletimiz için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok, hizmete devam.''

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA