Yılmaz: “Gazetecilere saldırı kabul edilemez”


AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Av. Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’de son 1 ayda yerel gazete ve gazetecilere yönelik yapılan saldırıları kınayarak "Belgeleriyle, delilleriyle yaptıkları haberi beğenmedikleri gazetecilere saldırı düzenlenmesi asla kabul edilemez. Bu saldırılar sadece Mersin basınına değil, tüm gazetecilere ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir tehdit ve saldırıdır. Bu saldırılar, tamamen gazetecilere gözdağı verme politikasıdır. Her fırsatta sözde basın özgürlüğü diye bağıranların, kendilerine yönelik en ufak bir eleştiride gazetecileri ölümüne darp etmesi, onların çirkin yüzlerini bir kez daha göstermiştir” dedi.

 

Tarih : 22 Mart 2022 Salı 11:52

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 14-15 Şubat’ta Mersin CHP Gençlik Kolları üyesi bir grubun, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili milyarlık yolsuzluk iddialarına ilişkin haber yapan Mersin Haberci gazetesi çalışanlarına saldırdığını ve onları tehdit ettiğini anımsattı. Mersin Birebir Haber ve Mersin Kara Haber İmtiyaz Sahibi Zeynel Boğan'ın da 14 Mart’ta 4 kişinin muştalı ve bıçaklı saldırısına uğrayarak yaralandığını hatırlatan Milletvekili Yılmaz, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk ve vurgun iddialarını belgeleriyle deşifre eden gazeteciye yönelik saldırının faillerinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü kadrosunda çalıştıklarının ortaya çıktığını belirtti.

“GAZETECİLERE GÖZDAĞI VERİLİYOR”

Basın ve düşünce özgürlüğünü benimsemekte zorlanan kişilerin, gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef gösterdiğini ve bu tip saldırılarda önemli rol üstlendiğini bildiren Yılmaz, “Bu saldırılar, tamamen gazetecilere gözdağı verme politikasıdır. Her fırsatta sözde basın özgürlüğü diye bağıranların, kendilerine yönelik en ufak bir eleştiride gazetecileri ölümüne darp etmesi, onların çirkin yüzlerini bir kez daha göstermiştir. Açıklamalarında demokrasiden, insan haklarından bahseden bir siyasi partinin gençlik kollarının bu vandallığı yapması tam bir rezalet ve çelişkidir. Vatana ihanetten yargılanan insanlara bile ‘gazeteci’ diyerek sahip çıkarken, kalkıp belgeli habercilik yapan bir gazeteciyi darp etmeleri ikiyüzlülüktür. Bir yandan başörtüsüne bir metrelik bez parçası deyip de diğer yandan helalleşme istemeleri nasıl bir tutarsızlık ise, basın özgürlüğü, dürüstlük gibi kavramları kullandıkları halde gazetecileri hedef almaları da aynı tutarsızlığın göstergesidir. Bu çirkin saldırılar, sosyal demokrat geçinen insanların, hak ve adalet anlayışını gözler önüne sermesi açısından da ibretliktir” dedi.

“SALDIRILAR ÇOK ÇİRKİN”

AK Partili Yılmaz, demokrasiye, basın mensuplarına ve ifade özgürlüğüne yönelik çirkin ve elim olayları şiddetli bir şekilde kınadığını ve lanetlediğini ifade etti. Belgeleriyle, delilleriyle yaptıkları haberi beğenmedikleri gazetecilere saldırı düzenlenmesinin asla kabul edilemeyeceğini kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu saldırılar sadece Mersin basınına değil, tüm gazetecilere ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir tehdit ve saldırıdır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Demokrasinin en önemli sac ayaklarından biri olan basın ve ifade özgürlüğü, Anayasamızda da güvence altına alınmıştır. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz edilemez. Demokrasi ve basın özgürlüğü her zaman galip gelecektir. Güzel kentimiz Mersin'in bu tip çağ dışı ve demokrasi düşmanı olaylarla gündeme gelmesi son derece üzücüdür. Ancak şu iyi bilinmelidir ki; bu kabul edilemez olaylar, Mersin’imizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve özgürlük mozaiğine halel getiremeyecektir. Bizler; demokrasiden, özgürlüklerden yana duruşumuzla;  hemşehrilerimizin refahı, mutluluğu ve huzuru için, bu çağ dışı zihniyetle legal yollarla mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Demokrat geçinen 'sözde basın özgürlüğü' savunucularının, hukuk önünde de milletimizin nezdinde de hesap vermesi için her iki olayın da takipçisi olacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA