CHP’li Antmen; ‘Ruslar AKP sayesinde sıcak denizlere indi’


Meclis’te Nükleer Düzenleme Kanun Teklifi görüşmeleri tartışmalarla sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Alpay Antmen Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Rusların AK Parti sayesinde sıcak denizlere inme hayallerini gerçekleştirdiklerini belirterek “Rus Çarları, SSCB bile Rusların sıcak denizlere Akdeniz’e inme hayallerini gerçekleştiremedi ama siz yaptınız ve onlara Akkuyu’da bir askeri liman verdiniz tebrikler!” dedi.

 

Tarih : 4 Mart 2022 Cuma 13:51

Meclis Genel Kurulunda yoğun tartışmalara neden olan Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi’nin birinci bölümü kabul edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, genel kurulda yaptığı konuşmada Mersin Akkuyu Nükleer santrali sayesinde Rusların AK Parti eliyle sıcak denizlere indiğini ifade etti. Antmen “Rus Çarları, SSCB bile Rusların sıcak denizlere Akdeniz’e inme hayallerini gerçekleştiremedi ama siz yaptınız ve onlara Akkuyu’da bir askeri liman verdiniz tebrikler. Ayrıca yapılan Anlaşma gereğince Ruslar 15 yıl boyunca ürettiği elektriğin yarısını bu günden yaklaşık 3 kat pahalıya 12,35 Cent fiyattan bize satacak. O zaman elektriğe %300 zam mı yapacağız? Yoksa farkı Devlet sübvanse mi edecek? Bunu düşünmediniz bile değil mi?” ifadelerini kullandı. CHP’li Vekil, Akkuyu Nükleer Santralinin çalışmaya başlaması sonrası bölge halkının kanser tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti. Antmen “Nükleer Santraldeki radyoaktif ışımalar o bölgede halk sağlığını tehlikeye sokacak, doğa ve çevre zarar görecek, Mersin turizmi ve tarımı ağır darbe alacak” dedi. Genel Kurulda Akkuyu’daki santralin ülkenin yüzde 10 elektriğini karşılayacağını söyleyen Alpay Antmen “Türkiye’de iletim hatları kaçak kaybı bu %10 kadardır. İletim hatlarına o beşli çeteniz bakım yapsın Akkuyu’nun elektriğine gerek kalmaz” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA