Kasalar boş, para yok!


Mersin’in merkez ve Erdemli ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, elektrik ve doğalgaz faturalarından dert yanan vatandaşlara, “Akdeniz’de dükkânlar boş, müşteri yok; kasalar boş, para yok. Bu iktidara hiç kimsenin vereceği son bir şans daha yok. Hayat pahalılığının sebep olduğu mücadele hâli; insanlarımıza yorgunluk, stres ve endişe olarak geri dönüyor. Saray’da sefa sürenler, 11 maaş alanlar; buraya gelip, burayı duyamazsınız. Sizi dinlemeyeni cezalandıracaksınız. Bu defa sandıkta tokat atacaksınız” dedi.

 

Tarih : 21 Şubat 2022 Pazartesi 17:36

Necdet TAŞ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’in Erdemli ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Erdemli programının ardından Mersin merkeze geçen Akşener, Yoğurt Pazarı’nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretlerde esnaf, elektrik ve doğalgaz faturalarından, vatandaşların alım gücünün düşmesinden ve satış yapamamaktan dert yandı.

VATANDAŞLAR ‘AÇIZ’ DİYE DERT YANDI

Erdemli’de esnaf ziyaretlerinin ardından kalabalığa seslenen Akşener, “Bu iki yılda herhalde beş tane üniversite bitirmişimdir. Milletimin feraseti, milletimin irfanı, Türkiye’nin neye ihtiyacı olduğunu, nelere ihtiyacı olduğunu anlattı bize. Bir; Türkiye’nin, bu milletin huzura ihtiyacı var. İki; Türkiye’nin, bu milletin adalete ihtiyacı var. Üç; Türkiye’nin, bu milletin liyakate ihtiyacı var. Ayrımcılığa ‘hayır’ diyor. Yandaşa ‘hayır’ diyor. Senin oğlun, senin kızın işsizken, mülakatta elenmişken… 92 puan alıp elenmiş insanlar gördüm. Yerine 58 puanla alınmış insanlar gördüm. Sizin çocuklarınız evde otururken 5 maaş, 10 maaş, 11 maaş alan danışmanların varlığı hak değildir. Haramdır haram. Kul hakkıdır kul hakkı. Bunların konuşulmaması için ‘sen şucusun’, ‘sen bucusun’ üzerinden bizi birbirimizle dövüştürmeye kalktılar. Ben iki yıldır buna ‘hayır’ diyorum” dedi. Bir vatandaşın uzattığı doğalgaz faturasını inceleyen Akşener, “715 lira… Bak sesim gitti… Kardeşim bu ne? Yazık ya. Bu defa sandıkta tokat atacaksınız. Bu defa, buraya gelmeyenlere sandıkta tokat atacaksınız” dedi.  Bir köylü, Akşener’den mikrofonu alarak, “Açız” diyerek dert yandı.

“BU HAK MIDIR?”

Bütün bunların giderilmesinin yolunun haksızlığın, hukuksuzluğun, kul hakkının gitmesi olduğunu vurgulayan Akşener, “Saray’da sefa sürenler, 11 maaş alanlar; buraya gelip, burayı duyamazsınız. Sonra da dersiniz ki, ‘Geziyor geziyor, o insanların hepsi tiyatro.’ Gelin görün bakayım burada tiyatro mu var? Gördüm ki Mersin sahipsiz. Bundan sonra sizinle beraber el ele vereceğiz ve Mersin’i Türkiye’nin en önemli illerinden biri haline getireceğiz” şeklinde konuştu. Bir çiftçinin "10 kilo limon, 1 kilo mazot; 100 kilo limon 1 çuval gübre" dediğini aktaran Akşener, "Bu hak mıdır? Bu insanları açlığa mahkum etmek hak mıdır? Bölünmeye devam edersek, sizin gerçek derdinizin konuşulmasını engelleyenlerin yolundan yürürsek işte 100 kilo limonla bir süre sonra 1 çuval gübre alamazsınız” dedi.

“SİZİ DİNLEMEYENİ CEZALANDIRACAKSINIZ”

Mikrofonu vatandaşlara vererek problemlerini dinleyen Akşener, sonrasında şöyle devam etti: "Bütün bunlar milletin sesi. Bu milletin sesi duyuluncaya kadar, bu milletin sesini ağalar duyuncaya kadar gezmeye devam. Erdemli'den başlayarak Mersin'in tümünün en iyi şekilde hizmet alması için iktidar olduğumuzda Mersin'in bize emanet olduğunu söylemek için buradayım. Bütün bunların giderilmesinin yolu haksızlığın, hukuksuzluğun, kul hakkının gitmesidir. Sarayda sefa sürenler, 11 maaş alanlar buraya gelip burayı duyamazsınız. Sonra da “Geziyor geziyor o insanların hepsi tiyatro” dersiniz. Gelin görün bakayım burada tiyatro mu var? Gördüm ki Mersin sahipsiz, bundan sonra ele ele vereceğiz ve Mersin’i Türkiye’nin en iyi ekonomiye sahip, en iyi eğitime sahip, en iyi istihdama sahip il haline getireceğiz. Limonun dökülmesi ayıptır, günahtır. 100 kilo limonla 1 çuval gübre alınması ayıptır, günahtır. Şaka gibi bir Tarım Bakanı var. Almanya, Hollanda, Fransa çitçisi kazanıyor. Sayın Bakan’ın çok ahbap olduğu Kanada çiftçisi de kazanıyor. Peki siz neden böyle oluyorsunuz. Çünkü burayla alakaları yok. Onun için şuculuğu-buculuğu bir kenara koyup burayı gelmeyeni, sizi dinlemeyeni cezalandıracaksınız” ifadelerini kullandı.

“40 YILLIK ESNAFIZ BÖYLE KRİZ GÖRMEDİK”

Akşener, Mersin merkezde esnaf ziyareti esnasında girdiği bir dövizcide işler nasıl? Diye sordu. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü ifade eden esnaf ise, “Kiralarımız dolarla. Vatandaşın alım gücü iyice düştü. İşler durgun. Biz 40 yıllık esnafız ama böyle kriz görmedik” dedi. Bunun üzerine Akşener, “1 yıldır esnaf ziyaretlerinde bulunuyorum. Esnaftan ve vatandaştan aldığım bilgileri kamuoyuna aktarıyorum. Esnaf için müşteri veli nimettir, siyasetçi için de seçmen veli nimettir. Buraya oy toplamaya gelmedim. Siyasi bir amaçla burada değilim” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA