Gökçel: “Üretim bitiyor”


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, seralarda üretim yapan çiftçileri ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış ve fırtına dolayısıyla mağdur olan çiftçiler üretime devam edemeyeceklerini belirtti. CHP’li Gökçel, “Eğer girdileri düşürmezseniz, eğer elektrik fiyatlarını ucuzlatmazsanız çiftçilerimiz üretimden uzaklaşacak, üretim bitiyor” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2022 Pazartesi 14:31

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’de seraları ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde Mersin’de meydana gelen yoğun yağış ve fırtınadan zarar gören seralarda zarar büyük. Fırtınadan etkilenen çiftçilerle bir araya gelen Gökçel, “Girdilerin arttığı bir dönemde böyle bir afetin yaşanması çiftçilerimize büyük bir mağduriyet yaşattı” dedi.

“KREDİ ÇEKEREK ÜRETİM YAPIYORUM”

Kredi çekerek üretim yaptığını belirten Mersinli çiftçi, “Böyle bir serayı kredi kullanmadan yapmak mümkün değil. Kredi borcunun taksitleri başlamadan sera bu hale geldi. Biz bu durumdayken sulama mevsimi başlamadığı halde 2.300 TL elektrik faturası geldi. Yazın sulama yaparken 600 TL gelen fatura sulama yapmadığımız halde böyle” dedi. Tarımda girdilerin her geçen gün arttığını ifade eden CHP’li Gökçel, “Sera naylonu, gübre, zirai ilaç, tohum fiyatları her gün artarken bir de elektrik fiyatlarına zam geldi. Biz bunu ön görerek tarımsal sulamada kullanılan elektrikten ÖTV, KDV’nin kaldırılarak vergilerden arındırılması için kanun teklifi verdik. Biz bunu teklif ederken AKP iktidarı yüzde 127 zam yaptı” dedi.

“FİDELERİ BORÇLA DİKMİŞTİK”

Mersin’de serası fırtınadan zarar gören bir başka çiftçi ise, “Biz fideleri borç alarak dikmiştik. Ancak fırtına hepsini kurttu. Seramın naylonu yırtıldı. Yeniden borç bulup bunları tamir edip fide dikeceğim” dedi. Elektrik maliyetinin çok arttığını dile getiren çiftçi, “Ben bu haldeyken 3 bin lira elektrik faturası geldi” diyerek elektrik faturasına tepki gösterdi.  İktidara çağrıda bulunan CHP’li Gökçel, “Eğer girdileri düşürmezseniz, eğer elektrik fiyatlarını ucuzlatmazsanız, eğer çiftçilerimize hak ettiği desteği vermezseniz çiftçilerimiz üretimden uzaklaşacak. Bu biberleri bu sebzeleri artık üretmeyecek, üretim bitiyor” diye tepki gösterdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA