Sulamada seferberlik ilan edilmeli!


Barajlar ve sulama suyu projeleriyle ilgili seferberlik ilan edilmesi gerektiğinin altını çizen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Tarımsal sulamada kullanılan elektrik ucuzlatılmalı, mazot ve gübre desteği artırılmalıdır” dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2022 Perşembe 13:41

Konuyla ilgili TBMM’de konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili (MHP) Baki Şimşek, tüm Türkiye’ de etkili olan yağışların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek, “ Barajlar ve sulama suyu projeleriyle ilgili çalışmalara hız kazandırılıp, yazın çiftçilerimizin su sıkıntısı çekmesinin önüne geçilmelidir. Yağan yağışlar, özellikle kar çiftçimizin yüzünü güldürmüştür. 2022 yılında bir seferberlik ilan edilerek bütün Türkiye'de barajlar ve sulama suyu projeleriyle ilgili yeni bir atılım, yeni bir hamle başlatılmalıdır. Özellikle seçim bölgem olan Mersin'de Pamukluk Barajı, Sorgun, Aksıfat ve Alaköprü Barajları yüzde 90 seviyesinde tamamlanmış ve su tutmaya başlamıştır. Bunların sulama suyu projeleriyle ilgili ivedi bir çalışma yapılmalı, buna hız verilmeli ve çiftçimizin yazın su sıkıntısı çekmesinin önü alınmalıdır. Ayrıca tarımsal sulamayla ilgili olarak destekler artırılmalı, tarımsal sulamada kullanılan elektrik en az yüzde 50 düşürülmeli, mazot ve gübrede de çiftçimize acil destek verilmelidir. Bu şekilde yine Avrupa'nın en çok, dünyanın da en çok üreten 10 ülkesinden biri olmaya bölge olarak da Türkiye'nin en çok ihracatını yapan Mersin olmaya devam edeceğiz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA