Ülkenin sorunu Sezen Aksu değil!


Hükümetin sürekli gündem değiştirdiğini ifade eden DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, “Onların sıkıntılarını dinleyip ona göre çözüm önerileri üretiyoruz. Sahada şu ana kadar herhangi bir kötü geri dönüş almadık. Genel başkanımız daha önce iyi bir ekonomi bakanlığı yaptığı için sahada çalışırken insanlarla daha rahat konuşuyoruz. Ama şunu da eklemek isterim o sohbetlerde çok üzücü şeylerle de karşılaşıyoruz. İnsanlar gerçekten çok zor durumda. Bu ülkenin sorunu şu anda Sezen Aksu falan değil. Gündem değiştirmenin bir anlamı yok” dedi.

 

Tarih : 25 Ocak 2022 Salı 16:34

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu Radyo Ülkü’de yayınlanan Yerel Gündem programının konuğu oldu. Gazeteciler, Serkan Tultak ve Hediye Eroğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Cencimenoğlu, Türkiye ve Mersin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

“105 BİN ÜYEMİZ VAR”

Sözlerine Uğur Mumcu, Gaffar Okan ve Fatma Girik’i anarak başlayan başkan Cenk Cenkcimenoğlu, ülkemize önemli katkıları olan değerler için başsağlığı diledi. Mersin’de ki çalışmalarından kısaca söz eden Başkan Cenkcimenoğlu; “Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın katılımıyla 15 Ekim’de il kongremizi yaptık. Atanmış başkanlıktan seçilmiş başkan ve il yönetimi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. 7 ilçe kongremizi gerçekleştirdik. İki ilçemizin de yönetimlerini belirledik, önümüzdeki günlerde kongre tarihlerini belirleyeceğiz. Genel merkez ile birlikte programlar hazırladık ve Ankara programlarına katıldık. Bu ara yoğunlukla üye kayıtlarına ve mahalle temsilcilerine ağırlık verdik. Bir siyasi partinin kentteki oluşumu için hem üye kayıtları hem de mahalle temsilcileri ve sandık görevlileri olması gerekiyor. Ben buradan bir kere daha cesur insanlarımızı DEVA Partisi’nin çözümleriyle birlikte içinde olmaya davet ediyorum. Sadece Mersin’de değil tüm Türkiye’de üye kayıtlarımız devam ettiği için son iki ayda en çok üye yaparak ivme kazanan parti olduk. Yargıtay’ın sisteminde üye kayıtlarına baktığınızda yükseliş eğiliminde 1. sırada yer alıyor. Şuanda 105 bin üye sayısına ulaşmış durumdayız.  İlk yılını tamamlamış bir parti için bu rakam çok iyi” dedi.

“İNSANLAR GERÇEKTEN ZOR DURUMDA”

DEVA partisine oluşan yoğun ilginin sebepleriyle ilgili bir soruya Mersin’in siyasi yapısını değerlendirerek yanıt veren Başkan Cenkcimenoğlu, “Bizim her ay düzenli olarak Genel Merkezde il başkanları toplantımız oluyor, orada da dile getiriyorum. Mersin, insanların siyasi partilere üye olma konusunda en zor yerlerden birisi Türkiye’de. Biz burada birçok yapıyla mücadele ediyoruz. Mersin’e baktığınızda Büyükşehir belediyesi CHP’de. 13 ilçenin 8’i farklı bir partide. Mersin’den bakanlık yapmış mevcut bir iktidar var. İnsanlar karar vermede zorlanıyor. Ülkenin en büyük ve birinci sorunu ekonomi. İnsanlar herhangi bir partiye üye olursam yarın sorun yaşar mıyım acaba diye düşünüyor.  Ben bu durumu yadırgamıyorum. Siyaset vesilesiyle Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar sık sık ziyaret ediyoruz” diye konuştu. Parti olarak her kesimden vatandaşın yaşadığı sıkıntılara ilaç olacak eylem planları hazırladıklarının altını çizen Başkan Cenkcimenoğlu, “İktidara geldiğimizde ilk 90 ve 360 günde yapacaklarımızı eylem planları başlığı altında toplayarak açıklıyoruz. DEVA Partisi olarak tüm Türkiye’de ortak etkinlikler düzenliyoruz. En son etkinliğimiz DEVAPAZARDA etkinliğimizdi. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımızla pazarlara inip, insanlarla sohbet edip broşürler dağıtıyoruz. Onların sıkıntılarını dinleyip ona göre çözüm önerileri üretiyoruz. Sahada şu ana kadar herhangi bir kötü geri dönüş almadık. Genel başkanımız daha önce iyi bir ekonomi bakanlığı yaptığı için sahada çalışırken insanlarla daha rahat konuşuyoruz. Ama şunu da eklemek isterim o sohbetlerde çok üzücü şeylerle de karşılaşıyoruz. İnsanlar gerçekten çok zor durumda. Bu ülkenin sorunu şu anda Sezen Aksu falan değil. Gündem değiştirmenin bir anlamı yok. Mersin’de yıllardır görmediğimiz şeyleri görür olduk. Ekmek kuyruklarıyla birlikte ekmek büfelerinin yerlerini öğrendik. Yağmurlarda insanlar saatlerce ucuz ekmek alabilmek için o kuyruklarda bekliyor” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA