Tarlada yangın var!


Marketlerde gıda fiyatları her gün zamlanırken tarlalarda ürünler alıcı bulamıyor. Limon üreticilerinin sorunları hakkında konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Tarlalarda çiftçiler üretim yapıyor, para kazanamıyor. Tarlalarda yangın var. Bütün tarım ürünlerinde mutlaka ihracatın artırılması lazım. Siz ne yaptınız, Limonun ihracatını yasakladınız. Limonun ihracatı yasaklanınca pazar payını kaybettik” dedi.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 14:46

“ÇÖZEMİYORSANIZ BIRAKIN GİDİN”

TBMM’de İYİ Parti’nin Limon Üreticilerinin sorunlarının araştırılması için verdiği önerge üzerine konuşan Gökçel, “Tarlalarda yangın var. Bizden önce görev yapan değerli milletvekilleri de limonla, narenciyeyle alakalı, çeşitli defalar araştırma önergesi verdiler ve o önergeler neticesinde, Meclis çatısı altındaki partilerin gruplarından katılan arkadaşlar araştırma önergeleri noktasında bütün paydaşlarla çalışmalarını yaptılar ve bir rapor hazırladılar. Bu rapor 2000'li yılların başında hazırlanmıştı, yani AKP'nin iktidar olduğu dönemde hazırlanmıştı. Orada da limonun, narenciyenin sorunları konuşuluyordu 2022 yılına geldik hâlâ narenciyenin, limonun sorunlarını konuşuyoruz. Arkadaş, siz neyi çözersiniz bu ülkede, hangi sorunu çözersiniz? Çözemiyorsanız da çıkın gidin artık” diye tepki gösterdi.

“NARENCİYEYE İHRACAT DESTEĞİ VERİN”

Daha önceki yıllarda narenciyeye 125 dolar seviyesinde ihracat desteği verildiğini kaydeden Gökçel, bugün tona 100 TL destek verildiğini belirtti. Gökçel, “Bütün tarım ürünlerinde mutlaka ihracatın artırılması lazım. Siz ne yaptınız, Limonun ihracatını yasakladınız. Limonun ihracatı yasaklanınca pazar payını kaybettik” dedi. AKP sıralarından yapılan sataşmalara, “Çiftçi bitmiş, limonu kesiyor, ağacını kesiyor ağacını! Ben daha yeni kestim, söktüm limonları, verin ihracata pirimi, görün bakalım, çiftçide sorun kalır mı kalmaz mı?” diye karşılık veren Gökçel, yeniden 100 dolar seviyesinde destek verilmesi gerektiğini kaydetti. (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA