Eylem hazırlığındaki PKK’lı terörist tutuklandı


Yunanistan üzerinden yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yaparak eylem için Mersin’e geldiği belirlenen ve gizlendiği hücre evinde yakalanan PKK’lı terörist, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 14:17

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, terör örgütünün yurt dışındaki kamplarında eğitim gören bir örgüt mensubunun eylemsel faaliyetlerde bulunmak üzere Mersin’e geldiği belirlendi. Yunanistan üzerinden Türkiye’ye yasa dışı yollardan giriş yapan Z.K. adlı şüphelinin Mersin’de gizlendiği hücre evini tespit eden ekipler, adrese operasyon düzenledi. ,

DAHA ÖNCE DE İRAN SINIRINDA YAKALANMIŞ

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, Z.K. adlı şüpheliyle birlikte milis işbirlikçisi A.G. gözaltına alındı. Devam eden çalışmalarda ise, biri İstanbul Başakşehir HDP ilçe eş başkanının kızı Ş.K. olmak üzere toplam 2 kişi daha gözaltına alındı. Yapılan detaylı incelemede Z.K. isimli şahsın daha önce de örgütün kırsal alanına katılmak isterken İran sınırında yakalandığı, son olarak kaçak yollardan Yunanistan'a geçtiği ve aldığı eğitimlerden sonra Mersin'e geldiği belirlendi. Ayrıca dijital malzemelerinin incelemesinde Yunanistan'da örgüt mensuplarıyla irtibatları tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan Z.K. tutuklanırken, M.G., Ş.K. ve A.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA