Kariyer Merkezi geleceğe hazırlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirdi. Proje çerçevesinde genel muhasebe alanında sertifika programına katılmak isteyen adaylar, hem seçmelerde yer aldı hem de mülakat deneyimi kazandı. 27 Ocak’ta Merkez Halk Eğitim’de başlayacak programa 15 aday katılacak.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 10:36

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kurulan Kariyer Merkezi, iş arayan, öğrenci ve işverenlere yönelik rehberlik hizmeti sunulması, Büyükşehir ile kurumlar arasında iş birliği kültürünün kurulması ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalarına devam ediyor. ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ni hayata geçiren Kariyer Merkezi, proje kapsamında genel muhasebe alanında sertifika programı açtı. Programa katılmak isteyen adaylar, hem seçmelerde yer aldı hem de mülakat deneyimi kazandı.

PROJENİN MESLEKİ EĞİTİM AYAĞI BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan proje birçok süreçten oluşuyor. “Mesleki Eğitim, CV Oluşturma, Mülakat Simülasyonları, Profesyonellerle Deneyim Paylaşımı, Koçluk, İş Arama Danışmanlığı” gibi birçok hizmet bu projeyle bir araya geliyor. Projenin mesleki eğitim ayağında genel muhasebe alanında kendini geliştirmek isteyen adaylar ile ilk seçmeler komisyon eşliğinde yapıldı. Kariyer Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi görevlileri eşliğinde gerçekleştirilen seçmelerde adaylar projenin içeriği konusunda bilgilendirildi.

GENEL MUHASEBEYE YÖNELİK İLK SEÇMELER YAPILDI

Genel muhasebe alanında gerçekleştirilen seçmelere yaklaşık 50 aday katıldı. 27 Ocak 2022’de Merkez Halk Eğitim’de başlayacak programa 15 aday katılacak. Proje kapsamında “Muhasebe Finans, Bilişim Teknolojileri, Dış Ticaret-Lojistik, Satış-Pazarlama, Yönetim-Organizasyon” modüllerinde kursların açılmasına devam edilecek. Proje hakkında bilgi almak isteyen veya başvurmak isteyenler, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürlüğü’ne müracaatlarını yapabiliyor. Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, uzun dönemden beri üzerinde çalıştıkları Yetenek Dönüşüm Projesi’nin, dijital devrimin iş gücü piyasaları üzerinde yarattığı değişime iş gücünün adapte edilme projesi olduğunu belirtti. Dijital teknolojilerin firmaların hem çalışma biçimlerini hem de iş gücünden beklenilen yetenek setlerini değiştirdiğini ifade eden Özada, bu proje ile hem iş gücünün istihdam edilebilirliğine katkı sunmak istediklerini hem de Mersin’de ilgili birçok kurum ve kuruluşun iş birliğinde projenin içeriğini genişletmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA