Cezanın sebebi siyasi mi?


Tarsus Belediyesi’nin hastanelerine 30 bin TL cezayı siyasi nedenlerden dolayı kestiğini iddia eden Maya Göz Hastanesi Kurucu ve Doktorlarından Mehmet Yunus Seven, belediyenin kendilerine cezayı kasıtlı olarak kestiğini öne sürdü.

 

Tarih : 8 Ocak 2022 Cumartesi 16:06

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin’in Tarsus ilçesinde hizmet veren Özel Tarsus Maya Göz Tıp Merkezi yöneticileri, Tarsus Belediyesi tarafından hastanelerine kesilen 30 bin 874 TL tutarındaki idari para cezası nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.  Özel Tarsus Maya Göz Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. İspir Kırbeci tarafından gerçekleştirilen ve hastane kurucu ve doktorlarından Mehmet Yunus Seven ile Harun Yılmaz’ın da hazır bulundukları açıklamada, cezanın kasıtlı olarak kesildiği iddia edildi.

 CEZA 10 YIL SONRA YAZILDI

Yaklaşık 10 yıl önce hastanenin arka bölümünde bulunan jeneratör ve klima santralinin üstünün kapanması için yapılan sundurma ve çevre düzenlemesinden dolayı, 10 yıl sonra  cezai işlemin uygulandığını kaydeden Op. Dr. İspir Kirbeci; “Maya Göz Merkezimizde halen dört göz uzmanı doktor sağlık hizmeti sunmaktadır. Tarsus’ta son yirmi yılda göz konusunda yapılan yeniliklerde bu dört doktorun çok büyük emeği olduğu tüm Tarsus halkı tarafından da ayrıca bilinmektedir. 2008 yılında kurulan Maya Göz Merkezi, bugüne kadar yaklaşık 500 bin muayene, 75 bin de göz ameliyatı gerçekleştirmiştir. Bu süre zarfında ortalama 30-35 kişiye istihdam yaratmış ve defalarca vergi sıralamasına girmiştir. Son iki yıldır ülkemiz covid-19 belasıyla uğraşırken vakaların yoğunlaştığı dönemlerde kamu hastanelerinde acil olmayan muayene ve ameliyatların yapıldığı zamanlar olmuştur. Gururla söyleyebiliriz ki bu zorlu dönemde Tarsus halkının göz hastalıkları problemlerinin çoğu Maya Göz Merkezinde çözülmüştür” ifadelerini kullandı.

 “SİYASİ NEDENLERDEN DOLAYI KESİLDİ”

“Şehrin yöneticilerinin de bu gibi sağlık hizmeti sunan kurumların yaşaması ve gelişmesi için destek olması gerektiğine inanç ile bu saydığımız hizmetleri zevkle sunmaya devam etmekteyiz. Ancak Tarsus Belediyesi’nin Maya Göz Merkezine 30 bin 874 TL idari para cezası düzenlemiş olmasını Maya Göz ailesi olarak hak etmediğimizi düşünüyoruz ve bu haksız cezanın takdirini siz basın mensuplarının ve Tarsus halkının vicdanına bırakıyoruz” şeklinde konuşan Dr. Kirbeci, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tarsus Belediyesi’nin 21.12.2021 tarih ve 37780 sayılı encümen kararı ile 1/132 sayılı olarak düzenlenen Yapı Tadil Tutanağı içeriğinde, hem usul, hem de esas yönünden çok büyük yanlışlıklar olduğu açıkça ortadadır. Merkezimizin hukuk birimi ile yaptığımız tetkiklerde mahkeme kararıyla bu usuli hatalarla dolu işlemi iptal ettirebileceğimizi açıkça bilmemize rağmen, derdimiz Türkiye’nin en güzel şehrinin Belediyesi ile böyle bir hukuk savaşı içine girmek istemiyoruz. Yukarıda sayılı nedenle İmar Mevzuatına ve Belediye Mevzuatına uygun şekilde hareket ederek sayın Tarsus Belediyesi’nin ilgili birimlerinden 26 Kasım 2021 tarihinde talep etmiş olduğumuz İmar Çapının tarafımıza verilmesi ile en kısa sürede tadilat projemizi yetkililere sunacağız.” Toplantı sonunda konuşan Maya Göz Hastanesi Kurucu ve Doktorlarından Mehmet Yunus Seven ise, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile geçmişte yaşadıkları diyaloglardan söz ederek, Tarsus Belediyesi’nin ceza kesim işlemini siyasi nedenlerle uyguladığını öne sürdü.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA