DEVA Heyeti Mersin’de ziyaretlerde bulundu


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar ve Kurucular Kurulu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Baran Deniz Bağatur, Mersin’e gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu ve il başkan yardımcıları ile birlikte, Mersin’de iş dünyası dahil, sivil toplum kuruluşları ve basın temsilcilerine ziyaretlerde bulunan DEVA ekibi yaşanılan sıkıntılar ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

 

Tarih : 6 Ocak 2022 Perşembe 14:33

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Mersin Girişimci İş Kadınları Derneğine (GİŞKAD) giden DEVA heyeti Başkanı Mürvet Beydağı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette, kadınların iş hayatındaki önemi ve siyasetteki yeri konuşuldu. Bir kadın olarak girişimci olmanın ve siyaset yapmanın çok önemli ve cesur bir şey olduğuna vurgu yapan Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Senem Oktar ise şu görüşleri aktardı: “Kadınların her alanda daha fazla yer almasıyla şuan karşı karşıya kaldığımız pek çok sorunun kendiliğinden çözüleceğini biliyoruz. Bunun için kadınların siyasette yer alması çok önemli. GİŞKAD olarak iş dünyasının içindesiniz. Ülke ekonomisine katkınız fazla. Geri bildirim almak adına önerileriniz ve fikirleriniz çok değerli” dedi.

“DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI YEREL BASINDIR”

Daha sonra Mersin Haberci Gazetesi ve Kanal 33 Televizyonunu ziyaret eden DEVA teşkilatı yerel basının yaşadığı sorunları görüştü.  Haberci Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Yüksel Ekici, yerel basına destek verilmesinin önemine dikkat çekerek “Bizim işimiz gazetecilik. Yerel basın halkın ulaşabileceği tek mecra. Ama mevcut belediyeler de programlarını ulusal basında yapmak istiyor. Kaynaklarını ulusal basına aktarıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle masraflarımız çok artıyor. Giderler ve maliyet çok yüksek. Zaman zaman kağıt bulmakta dahi güçlük çekiyoruz. Hükümet tarafından açıklanan tasarruf önlemleri basını yıpratıyor. İstihdam sağlayamıyoruz” dedi. Gazete editörü Hediye Eroğlu da, görevlerini yaparken karşılaştıkları zorlukları dile getirdi. “Demokrasinin temel taşı yerel basındır” diyen Sanem Oktar, “Parti programımızın en önemli özelliği fikir özgürlüğü ve basın özgürlüğüdür. Maalesef şuan bunu pek göremiyoruz. Bu kurumların bağımsız olması gerekiyor. Basın özgür olacak, olacak ki her şeyi yazacak. Sizin de bize önerileriniz olabilir. İstişare yapmak lazım. Her yere giden, herkesle konuşan sizlersiniz. STK'lar ve basın bağımsız olmalı. Demokrasi sadece seçim değildir” görüşlerine yer verdi.

“TÜM TEDBİRLERİ ALACAĞIZ”

Engellilerin hakları için verdiği mücadelenin önemine vurgu yapan Sanem Oktar ise, “Bir işi başlayıp, bu kadar uzun süre devam ettirmek gerçekten çok kıymetli. DEVA Partisi olarak politikamız, tüm engelleri kaldıracağız şeklinde. Partimizin engelli kotası var. Gerçek demokrasiden bahsediyorsak bunu temsiliyette de uygulamaya dökmeliyiz. Sosyal politikalar eylem planımız da engelli başlığını aldık ve çalışma yaptık.  Ülkemizin tüm şehir tasarımını engelli bireylerimize göre düzenleyeceğiz.  Destek ücretlerinin iyileştirilmesi için tüm tedbirleri alacağız” ifadelerine yer verdi. Çalışanların yaşadıkları sıkıntılarla ilgili Belediye İş Sendikası ziyaret edilerek, Mersin Şube Başkanı Mehmet Güner ve üyeleri ile bir araya gelindi. Yaşanan ekonomik krizin çalışan kesimi büyük baskı altına aldığını ifade eden DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, “Ülkemizin yaşadığı tüm sıkıntıların temelinde eşit olmayan gelir dağılımı ve çalışanların haklarını alamaması olduğunu söyledi. Başkan Cenkcimenoğlu, ““Emeğin sömürüldüğü, alın terinin değersizleştiği bir ülke olduk. Yabancılar için ucuz ürünlerin cennetine döndük. Kur arttığında tüm hammadde fiyatları artıyor. Artmayan ne var? İşgücü. Yeni model diye ortaya koydukları bu ülkenin işçisinin, çalışanın alın terini daha ucuza yurtdışına pazarlamaktan başka bir şey değil. DEVA Partisi emek kesiminin tüm sorunlarını çözecek eylem planları ile geliyor” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA