Toroslar Belediyesi 3 Ocak’a damga vurdu


Toroslar Belediyesi, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde gerçekleştirdiği 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, Kuvayi Milliye Karargahı’nın açılışı ve birçok etkinlikle yıl dönümüne damga vurgu. 7’den 70’e herkes, milli birlik ruhuna katkı sağladı. Vatandaşlar, kent kültürü ve kentlilik bilinciyle çalışmalar yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek; “Mersinimiz çok güzel bir kent. Sizlerin emeği ve desteğiyle çok daha güzel oluyor. Bizler de bu birlikteliğe ortak olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

Tarih : 6 Ocak 2022 Perşembe 13:15

 Toroslar Belediyesi, 3 Ocak Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Kuvayi Milliye Şehitlerini unutmadı. 4 Mayıs 1919'da işgaliciler tarafından şehit edilen Kuvayi Milliye Şehidi Ümmü Erdem ile işgal zamanında gazi olan Ümmühan Gün, Çavuşlu Mezarlığı’ndaki kabirleri başında dualarla yâd edildi.

“MERSİN’E YAKIŞAN ‘KUVAYİ MİLLİYE KARARGÂHI” TOROSLAR’DA”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, kent tarihini ve kültürel mirası gün yüzüne çıkaran projelerinden bir olan “Kuvayi Milliye Karargahı”, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde düzenlenen törenle açıldı. Buluklu Mahallesi’nde, Milli Mücadele çalışmalarına karargâhlık etmiş, iki kattan oluşan eski konak restore edilerek, milli mücadelenin destansı hikâyesinin yaşayan örneği oldu. Şehit ve gazilerin anısı bir araya getirildi. Fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatılan bina, geçmiş ile gelecek arasında önemli bir köprü görevi görecek. Başkan Yılmaz; “Kuvayi Milliye Karargahımızın; birliğimizin, beraberliğimizin, milli irademizin ve milli şuurumuzun bir sembolü olarak burada ilelebet kalmasını temenni ediyoruz. Toroslarımıza, Mersinimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“KURTULUŞ COŞKUSU CADDELERE SIĞMADI”

Kurtuluş Günü etkinlikleri, Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü ile doruğa çıktı. Binlerce Mersinli yürüyüşte yerini alarak tüm Türkiye’ye bağımsızlık aşkını ve Mersin sevdasını gösterdi. Toroslar Belediye binası önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşte Mersinliler, yaklaşık 200 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını birlikte taşıdı. Kırımızı beyaza bürünen korteji izleyen çevredeki vatandaşlar ve esnaflar da alkışlarıyla destek verdi. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı’nın, 3 Ocak Kurtuluş Günü dolayısıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sergilediği gösteri de yoğun ilgi gördü. Başkan Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı etkinlikte, Bando Takımı, performansıyla, marşlarla milli duyguları en güzel şekilde yansıttı.

“ŞİİR YARIŞMASI’NDA DERECEYE GİRENLER, ÖDÜLLERİNİ ALDI”

Toroslar Belediyesi’nin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte geleneksel olarak düzenlediği “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Türkiye’nin dört bir yanından 58 eser katıldığı yarışmada jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda; “Üç Ocak Destanı” adlı şiiri ile Mersin’den Mustafa Doğan birinci, “Sahip Çık Mersin’e (Vermem Asla)” adlı şiiri ile Mersin’in Mezitli ilçesinden Faruk Gökbulut ikinci, “Mersin Üç Ocak” adlı şiiri ile Mersin’in Tarsus ilçesinden Nadir Doğancı ise üçüncü oldu. Başkan Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından dereceye giren şairlere Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verildiği Şiir Yarışmasında jüri üyelerine de Başkan Yılmaz tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Özellikle yeni nesle tarih şuurunu unutturmamak amacıyla Kurtuluş Günü etkinliklerini önemsediklerini belirten Başkan Yılmaz; “Binlerce Mersinli hemşehrilerimizle bir araya geldiğimiz 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüz ve etkinliklerimiz, bir cümleyle anlatılabilecek bir organizasyon değil. Bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatan yapan atalarımızın anısına sahip çıkmak anlamında birlik ve beraberliğimizin en güzel fotoğraf karesini verdiğimiz bir organizasyondur” diye konuştu.

 ŞİMŞEK; “3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜŞÜ MERSİN’İN ORTAK DEĞERİDİR”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de 3 Ocak Kurtuluş Bayramını Mersin’de coşkuya dönüştüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek; “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi, 27 Aralık’ta Tarsus’ta, 3 Ocak’ta Mersin’de, 5 Ocak’ta Adana’nın Kurtuluşu ile Çukurova’da zaferle taçlanmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman ecdadımızın sayesinde kentimiz düşmandan kurtuldu. Toroslar Belediyemizin düzenlediği 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nde,  Mersinimizin tüm ilçelerinden katılan hemşerilerimizle zaferimizin 100. yılını kutladık. Tüm hemşehrilerimizle gurur duyduk. Daha binlerce yıl bu coğrafyada hür ve bağımsız yaşayacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

KILAVUZ; “3 OCAK, MERSİNLİLERİN ONUR GÜNÜDÜR”

3 Ocak tarihinin Mersinlilerin onur günü olduğunu kaydeden MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da bugünü 3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinliklerle ayrı bir heyecana dönüştüren Başkan Yılmaz’ı tebrik etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözüne atıfta bulunan Milletvekili Kılavuz; “Bizler gerektiğinde canımızı veririz, kanımızı veririz ama onurumuzdan, bağımsızlığımızdan, bayrağımızdan, Cumhuriyetimizden asla taviz vermeyiz. 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nü birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdik. Kimin görüşü ne olursa olsun, siyaseten fikri ne olursa olsun ortak paydamız Mersinimizdir. Ulu Önderimiz Atatürk’ü, kahraman ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyoruz. Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA