Döviz vurgunu yapanlar açıklansın!


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) sosyal medyada manipülatif açıklamalar yaptıkları iddiasıyla aralarında Merkez Bankası’nın eski başkanlarından iki ismin de bulunduğu 26 kişi ve hesap hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen “BDDK, kamu yararına soru soran ve şüphelerini dile getiren kişi ve sosyal medya hesapları hakkında şikayetçi olacağına; neden haksız kazanç elde edenler hakkında yasal bir süreç başlatmamıştır?” diye sordu.

 

Tarih : 29 Aralık 2021 Çarşamba 14:07

20 Aralık 2021 günü Dolar kurunun 18, Avronun ise 20 Türk Lirasından işlem görmekte olduğunu belirten Antmen, aynı günün akşamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövize endeksli Türk Lirası Mevduatı Sistemine geçildiğini açıklaması sonrası dövizde çok hızlı bir düşüş yaşandığını ve vatandaşın spekülasyonla zarara uğratıldığını belirterek “Bankalarda parası olanlara dolaylı faiz getirilerek hazineye; yani yoksul vatandaşa ek bir yük daha getirilmiştir. Aynı gece Dolar kuru 12, Avro ise 15 Türk Lirasına gerilemiştir. Ertesi gün dolar 11, Avro 13 liraya düşmüştür. Açıklama mesai saatleri dışında yapıldığı için halkımız kendi birikimlerine müdahale edememiş ve birikimleri göz göre göre erimiştir. Birileri zengin edildi ve bu zengin edilenlerin iktidardan bilgi aldığı kesin. O gece kimler zengin oldu, kimler halkın parasıyla kendi mevduatlarına faiz garantisi aldı açıklansın” ifadelerini kullandı.

DOLAR BOZDURANLAR KİMLER?

CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dövize endeksli Türk Lirası Mevduatı Sistemine geçildiğini açıkladığı 20 Aralık 2021 tarihinden hemen önce aynı gün Dolar 18, Avro 20 Türk Lirası iken milyonlarca dolarını bozduranlar kimlerdir? Hangi bürokrat, iş insanı ve siyasiler bu açıklamanın etkilerini ve sonuçlarını bildikleri için öncesinden dövizlerini bozdurmuştur? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Merkez Bankası verilerine göre o gün; yani dolar 18, avro 20 lirayken döviz bozdurup, dolar ve avro düştükten sonra ertesi gün yeniden döviz alanlar kimlerdir? Kamuoyundaki tartışmalara ışık tutacak bu liste neden açıklanmamaktadır? Bu açıklamalar önceden kim ya da kimler tarafından suç olmasına rağmen birilerine bilgi iletilmiştir? Yurt dışından işlem yapanlar kimler ve hangi firmalardır? İçeriden bilgi vererek kazanç elde etmek suçken neden halen konuyla ilgili herhangi bir araştırma ve idari soruşturma yapılmamaktadır? BDDK, 27 Aralık 2021 tarihinde konuyla ilgili kamu yararına soru soran ve şüphelerini dile getiren kişi ve sosyal medya hesapları hakkında şikayetçi olacağına; neden haksız kazanç elde edenler hakkında yasal bir süreç başlatmamıştır? Bu ödemeler hazineden yapılacağı için Meclisten onay alınması gerekmiyor muydu? Meclisten onay almadan hazinenin parasını nasıl bu şekilde harcayabiliyorsunuz?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA