Gökçel’den Tarım Bağkur’u için çağrı


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel çiftçilerin SGK primi ödemelerini TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Gökçel yeni yılda SGK prim ödemelerinin yüzde 44,8 oranında artarak 1668 TL’ye yükseldiğini kaydetti.

 

Tarih : 23 Aralık 2021 Perşembe 15:45

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, çiftçilerin SGK primi ödemelerini TBMM gündemine taşıyarak, çiftçilerin SGK prim ödemelerinin yüzde 44,8 oranında artarak 1668 TL’ye yükseldiğini kaydetti. Gökçel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada çiftçilerin SGK primlerini ödemekte zorluk çekeceğini ifade etti. Gökçel, “2022 yılı tarım BAĞKUR primi 1.668 lira oldu. Çiftçilerimizin tamamına yakını SGK'ye borçlu. Bu yetmezmiş gibi bir de tarım BAĞKUR primleri 2022'de yüzde 44,8 oranında artıyor. Hani enflasyon yüzde 20'ydi?” diye sordu. Mevcut şartlarda birçok çiftçinin SGK primlerini ödeyemediğini ve borçlu olduğunu kaydeden Gökçel,  “1.151 lira olan prim borcunu ödeyemeyen çiftçi, 1.668 lira SGK primini nasıl ödeyecek? Gübre fiyatlarındaki artışa "stokçuluk" dediniz, zirai ilaç fiyatlarını dövizle bağdaştırdınız. BAĞKUR primlerine yapılan bu artışı nasıl açıklayacaksınız? Siz açıkça çiftçilerimize "Kayıt dışı çalışın; sosyal güvenlik, sizin hakkınız değil." diyorsunuz. Bence siz Türk çiftçisinden nefret ediyorsunuz. Derhâl, tarım BAĞKUR'u eskiden olduğu gibi on beş gün üzerinden hesaplanmalı ve çiftçilerin ödeyebileceği bir miktara düşürülmeli” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA