Dursun, ‘İletişim Söyleşileri’nin konuğu oldu


Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “İletişim Söyleşileri” 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında çevrim içi ortamda öğrencileri sektörün önemli isimleriyle buluşturmaya devam ediyor. Söyleşinin bu haftaki konuğu Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Dursun oldu.

 

Tarih : 16 Aralık 2021 Perşembe 14:28

MEÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner’in moderatörlüğünde 14 Aralık Salı günü saat 10.30’da çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı. Söyleşi 102.8 Mersin Üniversitesi Radyosu’ndan da canlı olarak yayınlandı.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Bilim İletişimi ve Popüler Bilim Medyası konularında akademik alanda önemli çalışmalara imza atan Doç. Dr. Onur Dursun, İletişim Fakültesi öğrencileriyle değerli bilgilerini paylaştı. Konuşmasında öncelikle ‘Bilim İletişimi’ konusuna değinen Dursun, bilim iletişiminin amacının kamuyu bilimle buluşturmak ve yurttaşlara hayatlarını rasyonel temellere dayalı bir şekilde yürütmesini sağlayacak bilgileri aktarmak olduğunu ifade etti. Bilim iletişiminin temel mekanizmalarından birinin de medya olduğunu aktaran Doç. Dr. Onur Dursun, bilimsel bilginin medya aracılığıyla kamusallaştırılmasında uzman kişilerin gerekliliğine dikkat çekti. Medya aracılığıyla kamuya yayılan bilgilerin güvenilmez olması halinde hayati risklerin ortaya çıkabileceğini ifade eden Doç. Dr. Dursun, Türkiye’de ulusal ve yerel kanallarda bilim insanlarıyla birlikte çalışacak bilim muhabirlerine ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Etkinliğin devamında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Doç. Dr. Onur Dursun, öğrencilere ana akım medyanın yanı sıra alternatif medya kaynaklarını da takip etmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Etkinliğin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu söyleşiye çevrim içi ortamda katılarak aktardığı değerli bilgiler için Doç. Dr. Onur Dursun’a İletişim Fakültesi adına teşekkürlerini sundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA