Stokçu otomobil bayileri meclis gündeminde


Sıfır otomobillerde yapılan stokçuluğu CHP Meclis Gündemine taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, otomotiv sektörü temsilcilerine göre; sıfır otomobile sadece son bir ayda yüzde 31 zam geldiğini belirterek “Halkımız, araba alırken zaten dünyanın en yüksek ÖTV ve MTV’sini vermektedir. Bu yetmezmiş gibi bir de vatandaşın bin bir zorlukla almak istediği araç için biriktirdiği para bu stokçuluk yüzünden yetmemekte ve ek külfetlere halkımızı sokmaktadır” dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2021 Cumartesi 15:08

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Antmen TÜİK verilerine göre 2021 Ekim’den Kasım’a geçen bir aylık süreçte zam oranının benzinli araçlarda yüzde 6.3, dizel araçlarda ise yüzde 12 ile sınırlı kaldığını ifade ettiğini söyleyerek “Oysa araç satış fiyatlarındaki artışlara bakıldığında yapılan zamların TÜİK’in belirttiği orandan çok daha fazla olduğu ortaya çıkmaktadır” dedi. Sıfır kilometre arabalardaki aylık fiyat artışı ve kur nedeniyle daha fazla kar etmek isteyen bazı galericilerin araçları, alıcı olmasına rağmen bekletmekte ve döviz kuru farkıyla birlikte çok daha yüksek fiyatlara satıp haksız kazanç elde etmekte olduklarını belirten CHP’li Vekil “Vatandaşlar bir araç sahibi olabilmek için yıllarca para biriktirmekte, yüksek faizli kredi çekmekte ve insani bir ihtiyaç olan bir otomobil sahibi olmak adına büyük maddi yükler altına girmektedir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN İTHAL ETTİĞİ ARAÇ SAYISI KAÇTIR?”

CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar; 1 Ocak 2020 tarihinden; önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede Türkiye’nin ithal ettiği araç sayısı kaçtır? Bunların cinsi ve türü nelerdir? Sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere; bahsi geçen araçların motor gücü dağılımı nedir? Bu araçların kaçı elektriklidir? Bu araçların kaçı satılmış ve plaka takılarak trafiğe çıkmıştır? 1 Ocak 2020 tarihinden; önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede Türkiye’de üretilen araç sayısı kaçtır? Bunların cinsi ve türü nelerdir? Sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere; bahsi geçen araçların motor gücü dağılımı nedir? 1 Ocak 2020 tarihinden; önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede; araç satışlarında kaç defa ÖTV ve MTV’de artış yapılmıştır? Bu oranlar nedir? 1 Ocak 2020 tarihinden; önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede kaç otomobil satış bayisi ve galerinin stok yaptığı tespit edilmiştir? Yapılan bu tespitler sonrasında uygulanan maddi ve manevi yaptırımlar nelerdir? 1 Ocak 2020 tarihinden; önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede bakanlığınıza otomobil stokçuluğuyla ilgili kaç şikayet ulaşmıştır? Bunların akıbeti ne olmuştur?  Otomobil stokçuluğunun önlenmesi için ne tür çalışmalar yapmaktasınız?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA