MHP’li Kılavuz: “Mersin daha fazla yatırım almalı”


Mersin’in turizm potansiyeline dikkat çeken MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Turizmle alakalı bütünlükçü ve sürdürülebilir bir eylem planı hazırlanarak şehrimizin cazibe merkezi haline getirilmesi ve Mersin’imizin turizm potansiyeli değerlendirilmelidir. Mersin’imiz turizm konusunda daha fazla yatırım almalı, turistlerin bölgemize gelmesi için bölgesel havalimanı da bir an önce faaliyete geçirilmelidir” dedi.

 

Tarih : 4 Aralık 2021 Cumartesi 11:32

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin’in tarımdan turizme, sanayiden eğitime çok yönlü ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmaların yapıldığı, kara, deniz ve demiryolu ulaşımının sağlandığı, limanı, organize sanayi ve serbest bölgeleri ile stratejik bir konumda bulunduğunu ifade ederek, “Mersin ülkemizin önde gelen tarım kentlerinden biridir. Tarımsal gücün ve etkinin artırılması adına atıl durumdaki hazine arazilerinin tarıma açılması ve üreticilerimize tahsisi, tarım arazilerinin iskana açılmasının önlenmesi, arazi parçalanmasının engellenmesi hayati öneme sahiptir. Elektrik, su, mazot, tohum ve gübre gibi girdi maliyetlerinde desteklerin sürdürülmesi, yem fiyatlarındaki ve besideki taleplerin karşılanması, tarımsal sigortanın kapsamının genişletilmesi ve tarım ürünlerinin ihracatında yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması oldukça elzemdir. Tarım ürünlerinin alım fiyatlarında değişkenliğin önlenmesi, tedarikçi ve marketçi arasındaki fiyat farkı ve kar marjının giderilmesi, yapımı devam eden gölet ve barajların tamamlanması hayati öneme sahiptir” ifadelerini kullandı. Mersin’in turizm potansiyeline dikkat çeken Kılavuz, “Deniz, kültür, doğa ve yayla turizmi gibi çok yönlü turistik faaliyetlerin yapıldığı gerçek bir turizm şehridir. Turizmle alakalı bütünlükçü ve sürdürülebilir bir eylem planı hazırlanarak şehrimizin cazibe merkezi haline getirilmesi ve Mersin'imizin turizm potansiyeli değerlendirilmelidir. Mersin'imiz turizm konusunda daha fazla yatırım almalı, turistlerin bölgemize gelmesi için bölgesel havalimanı da bir an önce faaliyete geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

“ENGELLİLER İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILMALI”

3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlatan Kılavuz, “Engellilerimize yönelik politikaların artırılması, sorunlarının çözümünde önemli bir adım olacaktır. Bu doğrultuda engellilerin sayısal veri tabanını oluşturmak için ciddi ve kapsamlı bir çalışma yapılmalıdır. Ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören engelli kardeşlerimizin ulaşımdan kaynaklı sorunları giderilmeli, üniversitelerin mimari yapısından kaynaklı sorunlar giderilmelidir. Bunun yanı sıra şehir içi otobüslerinde ve kamu kurum ve kuruluşlarının hemen hepsinde rampa olmasına yönelik çalışma yapılmalıdır. Bütçe görüşmelerinin arifesinde 2022 yılı bütçesinde engelli vatandaşlarımıza yönelik pay ayrılması da oldukça elzemdir. Yine aynı şekilde engellilerin seyahat hakkının korunması, engellilere evde bakım sağlayan ailelerinin desteklenmesi ve engelli aylığının yükseltilmesi sosyal devlet ilkemizin gereği olarak yerinde olacaktır. Engelli öğretmenlerimizin ve engelli memur adaylarımızın da talepleri karşılanmalı, öncelikle her bölüm için engelli öğretmen kadrolarının artırılması, memur alımlarında engelli kardeşlerimizin istihdamında zorunlu engelli kotalarının yükseltilmesi beklenti haline gelmiştir” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA