Mersin atletizmde bir numara


Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin’in atletizm branşında Türkiye’de bir numara olduğunun altını çizerek, özellikle 2013 yılındaki Akdeniz Oyunları nedeniyle kente yapılan tesisler sonrasında amatör branşlarda ciddi yol alındığını söyledi.

 

Tarih : 27 Kasım 2021 Cumartesi 15:46

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden Mersinli Milli Sporcular çekiç Atmada Tuğçe Şahutoğlu ve sırıkla atlamada Ersu Şaşma, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Halil Oğuz ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Mersin Şube Müdürü Ufuk Akbaş ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı A. Hamit İzol’u ziyaret etti.

MERSİN 1 NUMARA

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in de katıldığı görüşmede Mersin’in atletizm branşında Türkiye’de bir numara olduğunu anlatan İl Müdürü Demir, özellikle 2013 yılındaki Akdeniz Oyunları nedeniyle kente yapılan tesisler sonrasında amatör branşlarda ciddi yol alındığını bildirdi. Her Şaşma’nın da Şahutoğlu’nun da Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu, Ersu Şaşma’nın olimpiyatlarda finale kalan ilk Türk sporcu olduğunu belirten Demir, Şahutoğlu’nun ise bugüne kadar üç kez olimpiyat deneyimi edindiğini aktardı. Olimpiyatlarda Türkiye’yi güreş branşında temsil eden Osman Göçmen’in ise şehir dışında bulunması nedeniyle katılamadığını bildiren Demir, “Şehrimizde çok kaliteli sporcular var ancak yeterli desteği görememeleri nedeniyle Mersin’de kalmıyor. Biz burada mutfakta yemeği hazırlıyoruz, altyapımızda yetiştiriyoruz. Büyük şehirler alıp o yemeği yiyor” değerlendirmesini yaptı.

KIZILTAN: “SPORCULARI DESTEK İÇİN BİR KAMPANYA DÜZENLENEBİLİR”

Gençlerin spor ile uğraşması için her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, “Cimnastik, atletizm gibi branşlar üst düzey spor olarak kabul edilmeli. Hem gençlerin kültür seviyesini yükseltiyor hem vücut yapılarını geliştiriyor. Mersin’de Seyfi Alanya ekolünü devam ettiriyorsunuz sizleri kutluyorum” dedi. Kent genelinde bir de kampanya başlatılması önerisi getiren Kızıltan, “Kurumlar ve şirketlerin başarılı bir sporcu belirleyip antrenman masraflarını karşılaması adına kampanya başlatalım. Onları desteklersek iyi sporcuların Mersin dışındaki kulüplere gitmesinin de önüne geçebiliriz” ifadelerini kullandı.  Sporcuları tebrik eden MTSO Meclis Başkanı A. Hamit İzol da spora ve sporcuya verilen değerin kentin değerini de artıracağını belirterek sporculara çalışmalarında başarılar diledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA