Mersin’de yoğun bakım hastasına yer yok!


Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Bize gelen bilgilere göre, "Mersin 30-35 kilometre, onun için bazı hastalar Mersin’e gitsin." gibi bir yaklaşım var. Kentin talebi, mutlaka bu hastanede bu ameliyatların yapılabilmesidir. Fizik tedavi noktasında gerçekten hastanelerden randevu almakta sıkıntı yaşıyoruz. Yoğun bakımlarla ilgili vatandaşlarımızdan bize talepler geliyor. Yoğun bakım hastasına "Yer yok" demeyi biz vatandaşa izah edemiyoruz. Bununla ilgili de mutlaka bir çalışma yapmanızı bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 26 Kasım 2021 Cuma 11:56

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz aldı. Sağlık çalışanlarının ve vatandaşların yaşadığı sorunları dile getiren  Milletvekili Şimşek, yapımı tamamlanan ve vatandaşların hizmetine sunulan hastaneler için teşekkür etti ve Tarsus Devlet hastanesinin de biran önce açılması gerektiğini önemle vurguladı.

“TARSUS’TAKİ HASTALAR BAŞKA YERE GİTMESİN”

“Bu pandemi süreci içerisinde fedakârca çalışan Bakanlık çalışanlarına ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Onlar için ne yapsak azdır diyorum. Özellikle korona sürecinde hayatını kaybedenlerin de mutlaka sağlık şehidi olarak kabul edilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullanan Şimşek, “Mersin Şehir Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Silifke, Mut ve Anamur Devlet Hastaneleri için teşekkür ediyorum. Tarsus Devlet Hastanesinin bir an önce hizmete açılmasını bekliyoruz. Hem Mersin Şehir Hastanesi hem de Tarsus Devlet Hastanesinin otobandan ve E5'ten girişlerinde sıkıntı vardır. Gerçekten, Tarsus'a ve Mersin'e yakışan 2 tane güzel hastane yapılmıştır ama şu anda yapılan yollar buraya yakışmamaktadır. Ulaştırma Bakanına da konuyu aktardık; sizin de bu hastanelerin giriş çıkışlarıyla ilgili olarak mutlaka buraya yakışan şekilde yapılması noktasında desteğinizi bekliyoruz. Tarsus 350 bin nüfuslu bir kent. 800 yataklı bir hastane yapılıyor. Burada mutlaka anjiyo, bypass, beyin ameliyatı ve bütün ameliyatlar yapılabilmelidir. 350 bin nüfuslu bir kentteki hastaların başka yere gitmesini biz istemiyoruz. Şu anda bize gelen bilgilere göre, "Mersin 30-35 kilometre, onun için bazı hastalar Mersin'e gitsin." gibi bir yaklaşım var. Kentin talebi, mutlaka bu hastanede bu ameliyatların yapılabilmesidir” dedi.

“FİZİK TEDAVİ İÇİN RANDEVU ALINAMIYOR”

Çamlıyayla ve Tekir Yaylalarının yaz nüfusunun 100 bini aştığına dikkat çeken Şimşek, “Buralarda da yazın vatandaşlarımıza mutlaka takviye doktor gönderiliyor, bunun için teşekkür ediyoruz ama mutlaka diyaliz ünitesi istiyorlar çünkü bu ilçelerde yaşayan insanların çoğunluğu yaşlı, yazın da ciddi nüfusları var, 100 bin civarında nüfus var. Onun için buraya mutlaka diyaliz ünitesinin en azından yaz aylarında konmasını istiyoruz. Mersin eski Devlet Hastanesi var, şehrin de merkezinde, yürüme mesafesinde birçok insanın. Şu anda atıl durumda, buranın da fizik tedavi hastanesi olarak yapılması Mersinli hemşerilerimizin talebidir. Fizik tedavi noktasında gerçekten hastanelerden randevu almakta sıkıntı yaşıyoruz. Burada mevcut bina var, burada yapılacak bir tadilatla burası fizik tedavi hastanesine dönüştürülebilir ve bölgenin de ciddi bir sorunu çözülmüş olur.  E-nabız gerçekten vatandaşlarımız için güzel bir hizmet ve devlet için de tasarrufa katkısı oluyor. Yalnız, özel hastanelerde çekilen filmler ve tahlil sonuçları devlet hastanesine gidildiği zaman, devlet hastanesindeki tahlil sonuçları da özel hastanelere gidildiği zaman oranın sisteminde birbiriyle bağlantılı olarak görülemiyor. Tabii, bilemiyorum, bunun hukuki bir sıkıntısı var mı? Ama oradaki doktorların da o şahsın verilerini, özellikle tomografi gibi veya birçok tahlil sonuçlarını buradan görebilmelerinin önü açılmalıdır” ifadelerini kullandı.  

“YOĞUN BAKIMLARLA İLGİLİ VATANDAŞLARIMIZDAN BİZE TALEPLER GELİYOR”

Yoğun bakımlarla ilgili vatandaşlardan kendilerine talepler geldiğini ifade eden Şimşek, “Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Üniversite Hastanesi uzman doktor olarak ya da Adana Başkent ve Balcalı Hastanelerimiz var. Yoğun bakımlar dolu ama bizim bir beyin kanaması geçiren ya da ciddi bir ameliyat olması gereken, trafik kazası geçiren vatandaşa bunu anlatabilmemiz mümkün değil. Yoğun bakımlarda mutlaka doluluk olacak ama bu doluluktaki sıraya göre bile olsa, en azından uzman doktor olan yere mutlaka bu hastanın sevkinin anında yapılabilmesi lazım. Dün gece beni bir hemşerim arıyor, hasta beyin kanaması geçiriyor, işte şehir hastanesinde ona müdahale edecek olan doktor yok, üniversiteye gidecek, üniversitede yoğun bakımda yer yok. Bu defa vatandaşlarımız gerçekten zor durumda kalıyorlar. Bununla ilgili mutlaka kökten bir çözüm bulunmalı. Yani oranın yoğun bakımında yer yoksa, belki oraya en yakın yardımcı bir yoğun bakımda yer açılıp hastanın nakli gerçekleşmelidir. Yoğun bakım hastasına "Yer yok" demeyi biz vatandaşa izah edemiyoruz. Bununla ilgili de mutlaka bir çalışma yapmanızı bekliyoruz. En kısa zamanda da Tarsus Devlet Hastanesini, inşallah, hep beraber açmayı Cenab-ı Allah nasip etsin diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA