Yağmursuyu ızgaraları çöp kutusu değil!


Yoğun yağışlı havalarda yaşanabilecek su taşkınlarının önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren MESKİ, 2021 yılı içerisinde 4 merkez ilçede toplam 3 bin 750 metrekare ızgara temizliği ile yaklaşık 1350 ton teressübat (tortulanma, çökelim) temizliği gerçekleştirdi. MESKİ’nin çalışmaları sayesinde yağışlarda oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçiliyor, vatandaşlar mağdur edilmiyor.

 

Tarih : 17 Kasım 2021 Çarşamba 11:22

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, diğer ilçelerde olduğu gibi Mersin’in Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde de ızgara temizliği çalışmalarına son sürat devam ediyor. MESKİ, 2021 yılı içerisinde Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde toplam 3 bin 750 metrekare ızgara temizliği ile yaklaşık 1350 ton teressübat (tortulanma, çökelim) ve ızgara içerisine atılan maske, pet şişe, kâğıt bardak gibi çöplerin temizliğini gerçekleştirdi. Temizlenen ızgaralar yıkandıktan sonra ızgara bağlantıları kontrol edilerek, hasar görmüş ızgara bağlantılarının tamiratı da yapılıyor. Izgaralara atılan çöpler (maske, süprüntü malzeme, pet şişe, bez, kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı vb.) ızgara bağlantılarını tıkayarak suyun akışını engelliyor ve yağışlarda su taşkınlarının oluşmasına sebebiyet veriyor. Izgaralara atılan her türlü malzeme, atık su taşkınlarına ve sel tehlikesine neden oluyor. Bu durumun oluşmaması için harekete geçen MESKİ ekipleri, Mersin’in tüm noktalarında ızgara temizleme çalışmalarına düzenli olarak devam ediyor. MESKİ’nin yoğun çalışmaları sayesinde yağışlarda oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçiliyor, vatandaşlar mağdur edilmiyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA