Mesleğinizin etik değerlerine sahip çıkın!


Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri önlük giyme töreninde bir araya geldi. Törende konuşan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Gülşen Atalay, “20 yılını meslekte geçirmiş ve beyaz önlüğünü layığıyla taşımaya çalışmış bir diyetisyen olarak sizden beklentim, mesleğinizin etik değerlerine sahip çıkmanız, her durumda insani değerleri gözetmeniz, mesleki bilgi ve becerilerinizle her ortamda özgüvenli bir duruş sergilemenizdir” dedi.

 

Tarih : 13 Kasım 2021 Cumartesi 13:51

45 Evler Kampüsü konferans salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fügen Özcanarslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“İNSANİ DEĞERLERİ GÖZETİN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk sözü alan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Gülşen Atalay, “Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz 2018-2019 eğitim yılında ilk öğrencilerini alarak faaliyetlerine başlamış, mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerilerle donanmış, üstün nitelikli profesyonel diyetisyenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Hepinizin bildiği gibi diyetisyen uluslararası meslek sınıflamasında tıp, diş hekimliği, hemşirelik vb. diğer sağlık grupları ile birlikte sağlık sınıfı içerisinde yer almaktadır. Günümüzde modern toplumların en yaygın sağlık sorunlarının başında yer alan bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar, koruyucu sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı gözler önüne sermektedir. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında beslenme birçok hastalığın altında yatan temel ve hazırlayıcı nedendir. Bu bağlamda eğitim öğretim hayatınız boyunca alacağınız temel tıp bilimleri ve beslenme bilimleri eğitimleriniz, yaşam boyunca sahip olacağınız diyetisyenlik mesleğiniz ile insan ve toplum sağlığına katkınızın çok büyük olacağını düşünüyorum. Sevgili öğrenciler, sağlık profesyoneli adayı olarak bugün giyeceğiniz beyaz önlükler temizliği, saflığı, merhameti, sevgiyi içinde barındıran en önemlisi de güven uyandıran bir semboldür. 20 yılını meslekte geçirmiş ve beyaz önlüğünü layığıyla taşımaya çalışmış bir diyetisyen olarak sizden beklentim, mesleğinizin etik değerlerine sahip çıkmanız, her durumda insani değerleri gözetmeniz, mesleki bilgi ve becerilerinizle her ortamda özgüvenli bir duruş sergilemenizdir” şeklinde konuştu.

“BEYAZ ÖNLÜK TEMİZLİĞİ SEMBOLİZE EDER”

Atalay’ın ardından söz alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fügen Özcanarslan, “Bugün sizler mesleğinizi uygularken bir üniforma niteliği taşıyan beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Beyaz önlük temizliği, saflığı, merhameti sembolize eder ama bir başka özelliği de leke tutmamasıdır. Bu nedenle sizlerden mesleğinizi uygularken gerekli özeni göstermeniz beklenir. Bugün sizler beyaz önlüklerinizi giyerek meslek yolculuğunuzda bir adım daha atmış olacaksınız. Üniversite olarak bu yolculukta gelişiminizi destekleyecek ve tam donanımlı bir diyetisyen olmanız için her türlü imkanı sağlayacağız. Size düşen beyaz önlüğünüzün simgelediği değerlere sahip çıkacak birer diyetisyen olmak için azami gayreti göstermektir, bunu başaracağınıza inancım tamdır” dedi. Açılış konuşmalarında son olarak söz alan Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, “Öncelikle Prof. Dr. Yüksel Özdemir hocamıza Beslenme ve Diyetetik Bölümünün yükselmesine katkı sağladığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sene birincilerimize teşekkür yazılarını göndereceğiz. Bu sene ilgili 4 bölümümüzü bir araya getiriyoruz, onun alt yapısını hazırladık. Aşçılık, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Teknoloji ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü 45 Evler Kampüsümüzde bir araya getireceğiz. Hem bilimsel çalışmalar anlamında hem de öğrencilerimizin birbirinden öğrenmeleri adına çok güzel olacak. Zira bu işi en iyi yapan üniversitelere ve bölümlere baktığımızda birinci olarak vaka çalışması, ikinci olarak akran öğrenmesi olarak görülüyor, biz de aynısını yapacağız. Dörtlü multidisipliner çalışma hep burada olacak, bu kariyerlerinizde bir etki olursa ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından önlük giydirme seremonisi gerçekleştirildi. Seremoninin ardından yemin töreniyle etkinlik sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA