Gültak: "Asıl amaçları kentsel dönüşümü engellemek"


Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Barış Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında ortaya çıkan hafriyatların nakli için ücret talep etmesine tepkisini sürdürerek, "Anlaşılıyor ki burada amaç; büyük mücadeleler sonucu Mersin’de ilk kez bizim dönemimizde başlamasını sağladığımız ve adeta devrim niteliği taşıyan yerinde kentsel dönüşüm projesini engellemek, halkımızın huzurlu geleceği için başlattığımız hizmet ve çalışmalarımızı sekteye uğratmaktır" dedi.

 

Tarih : 10 Kasım 2021 Çarşamba 14:36

Necdet TAŞ

Gültak, dünkü Büyükşehir Belediye Meclisinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında ortaya çıkan hafriyat atıklarının nakliyesi konusunda çıkan tartışmalara ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Gültak, Büyükşehir Meclisi’nde konuşmasının engellenmesi ve gazetecilere müdahale edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Ben Meclis toplantısında; hiçbir hakkı olmamasına rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Barış Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi ile başlayan yıkımla ortaya çıkan inşaat ve hafriyat atıklarının nakliyesi için talep ettiği ücrete ilişkin Mersin kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Fakat daha önce de yapıldığı üzere, yine sözümüz kesildi, Meclisi takip eden basın mensuplarına müdahale edildi ve toplantıya uzun bir süre ara verildi. Meclis toplantılarında söz alıp kentimizin, ilçemizin ve insanlarımızı yaşadığı sorunları, sıkıntıları ve taleplerini iletiyoruz. Yoksa orada, kendi şahsi sorunlarımızı anlatmıyoruz. Yıkımla oluşan atıkların mahalleden çıkarılması için gereken ihaleyi de biz yaptık. Bu nakliye karşılığında yüklenici firmaya verilecek ücreti de kamyon başına 0.01 kuruş olarak belirledik. Fakat Büyükşehir Belediyesi, bu işe hiçbir dahli olmamasına rağmen haksız şekilde kamyon başına nakliye ücreti istemektedir. Büyükşehir Belediyesi’nden nakliye için kamyon istemedik. Yıkıntı atıklarını dökmek için yer de talep etmedik. Peki, buna rağmen hiçbir yasa ve yönetmelikte de olmayan bu ücret neden isteniyor?” diye sordu.

“HEM KAMU HEM DE VATANDAŞ ZARAR EDECEK”

“İnşaat yıkıntı atıklarını, Akdeniz Belediyesi tarafından Kürkçü Mahallesi’nde ilk kez kurulacak sıcak ve soğuk asfalt üretim tesislerinin zemin altyapısında kullanmak üzere, yine belediyeye ait alana taşıyoruz. Böylelikle tonlarca inşaat atığını geri dönüştürüyor, çevresel kirlilik yaratmıyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Gültak; “Anlaşılıyor ki burada amaç; büyük ve uzun mücadeleler sonucu Mersin ve Akdeniz’de ilk kez bizim dönemimizde başlamasını sağladığımız ve adeta devrim niteliği taşıyan yerinde kentsel dönüşüm projesini engellemek, halkımızın huzurlu geleceği için başlattığımız hizmet ve çalışmalarımızı sekteye uğratmak. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, talep edilen bu ödemeyi yapmamız halinde yaklaşık 1 milyon lira tutarında yeni bir maliyet ortaya çıkacak. Tabi nihayetinde bizler de ortaya çıkan bu yeni maliyeti TOKİ’den talep etmek zorunda kalacağız. Sonrasında da TOKİ, ortaya çıkan bu yeni maliyeti Barış Mahallesi sakinlerine yansıtacak. Sonuçta hem kamu zararı oluşacak, hem de Barış Mahallesi kentsel dönüşüm projesine katılan hak sahibi vatandaşlarımızın ödeyeceği farklar artacak” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’İN LİSANSLI DEPOLAMA ALANI VAR MI YOK MU?”

“Diğer ilçelerimize nazaran 25 yıl geriden gelen, yıllarca ihmal edilip kaderine terk edilen Akdeniz’e pozitif ayrımcılık yapın’ derken, bunu kast etmemiştik” diyen Başkan Gültak; “Fakat sanırım birileri bu çağrımızı yanlış anladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Seçer, sözlerimi manipüle etmek, yanlış bilgilerle önümü kesmek istedi. Evet, belki o salonda bunu bir ölçüde yaptı. Ama şimdi burada sözümü kesemez. Müteahhitlerin iş takibini yaptığım iftirası ve algısını yaratamaz. Dün engellendiğimiz ve iftiraya maruz kaldığımız konuda, resmi belge ve bilgileri, şimdi burada basın mensuplarına teslim ediyorum. eğer bu tip engelleme ve müdahaleler devam ederse, bir gün sonrasında basın mensuplarımız ile bir araya gelip meramımızı, derdimizi anlatacağım” şeklinde konuştu. Toplantıda, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin lisanslı depolama alanı var mı yok mu? Ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3’üncü ve 4’üncü çevre yolundaki bazı dere yataklarına ve lisanslı olmayan yerlere dolgu maddesi döküyor mu dökmüyor mu?’ sorularını da yönelten Başkan Mustafa Gültak, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA