Özdemir: “Atatürk’ün uygarlık meşalesini taşımak vazifemizdir”


Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında, “Atatürk’ün hiç sönmeyecek uygarlık meşalesini ilelebet taşımak, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği yolda yürümek, hukuk devletini yaşatmak en önemli vazifemizdir” dedi.

 

Tarih : 10 Kasım 2021 Çarşamba 11:17

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde saygı, minnet, özlem ve rahmetle anan Baro Başkanı Gazi Özdemir, “10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değil, O'nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşımamız gerektiğini bir kez daha yinelediğimiz bir gündür. ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız bu kâfidir’ diyen büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri ve ilkeleri doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz. O’nun bizler için büyük bedeller ödenerek kurduğu Cumhuriyete, ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, önemini gelecek nesillere aktarmak ortak sorumluluğumuzdu” ifadelerini kullandı.

“AYNI FİKİR VE HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA YÜRÜYORUZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, olanaksızlığa boyun eğmeyen kişiliği, askeri dehası, demokratik siyaset anlayışı, vizyonu,  üstün öngörüsü ve başarısıyla, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vuran, dünyanın saygısını kazanmış bir önder olduğunun altını çizen Özdemir, “Cumhuriyet’i kurarak milletimizin istikbalini değiştiren büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesi dünya devletlerine örnek olmuştur.  En büyük hedefi Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olan Atatürk’ün hiç sönmeyecek uygarlık meşalesini ilelebet taşımak, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği yolda yürümek, hukuk devletini yaşatmak en önemli vazifemizdir.  O’nun milletine duyduğu sonsuz güven ve inançla çıktığı zorlu yolda, aynı fikir ve hedefler doğrultusunda bizler yürüyoruz. Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, aramızdan ayrılışının 83.yılında dünyanın saygı, Türk milletinin varlığıyla onur duyduğu büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA