Atatürk, Mersin’de törenlerle anıldı


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83’üncü yılında Mersin’de düzenlenen törenlerle anıldı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte hem tören alanındakiler hem de caddelerdeki vatandaşlar 2 dakika boyunca Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

 

Tarih : 10 Kasım 2021 Çarşamba 11:04

Mersin’deki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninin ilk bölümü Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Tören, Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun, Cumhuriyet Meydanına gelerek tören mangasını selamlamasıyla başladı. Törene, Vali Su'nun yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye başkanları, protokol üyeleri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

09.05’TE HAYAT DURDU

Vali Su, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer ile kamu ve özel kuruluşların temsilcilerinin Atatürk Anıtına çelenk sunduğu törende, saatler 09.05’i gösterdiği sırada sirenler çalmaya başladı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte Mersin’de 2 dakika boyunca adeta hayat durdu. Tören alanındaki katılımcıların yanı sıra caddelerdeki 7’den 70’e tüm vatandaşlar, Atatürk için 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, balıkçı barınağındaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını, lokomotifler de düdüklerini 2 dakika boyunca çalarak anmaya katıldılar. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile de Türk bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından program Kültür Merkezinde devam etti. Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce hazırlanan programda, Devlet Opera ve Balesi sanatçıları eşliğinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende daha sonra MTSO Anadolu Lisesi ve İçel Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 10 Kasım Oratoryosu ile Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA