Çilem Doğan’a özgürlük!


Yargıtay, kendisine sistematik şiddet uygulayan ve seks işçiliğine sürüklemek isteyen Hasan Karabulut’u öldüren Çilem Doğan hakkında verilen 15 yıl hapis cezası kararını onamasının ardından kadınlar ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Mersin’de de sokağa çıktı. Yaşamı savunmanın, meşru müdafanın cezalandırılamayacağını ifade eden kadınlar, Çilem Doğan!a özgürlük istedi.

 

Tarih : 6 Kasım 2021 Cumartesi 16:22

Adem GÜNEŞ

Yargıtay, kendisine sistematik şiddet uygulayan ve seks işçiliğine sürüklemek isteyen Hasan Karabulut’u öldüren Çilem Doğan hakkında verilen 15 yıl hapis cezası kararını onadı. Yargıtay’ın kararının ardından Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar karara tepki göstermek için sokağa çıktı. Mersin‘de de Mersin Kadın Platformu’nun çağrısıyla Pozcu’da Koton önünde toplanan kadınlar “Özsavunma haktır, cezalandırılamaz” diyerek basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi “Öz savunma haktır, cezalandırılamaz. Çilem Doğan’a özgürlük” yazılı pankartın açıldığı eylemde “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Çilem Doğan’a özgürlük, kadınlara özgürlük”, “Yaşasın kadın dayanışması”, "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz", “Öz savunma haktır, cezalandırılamaz” ve "Kadın cinayetleri politiktir" sloganları atıldı.

“ÖZSAVUNMA HAKTIR, CEZALANDIRILAMAZ”

Platform adına açıklamayı okuyan Zübeyde Akpınar,  “Yargıtay ülkenin dört bir yanında milyonlarca kadının beklediği kararı açıkladı. Katil erkekleri, tecavüzcüleri serbest bırakan erkek yargı yine yaşamını savunan bir kadını cezalandırmayı seçerek bir kez daha şiddet uygulayan erkeklerin sırtını sıvazladı. Çilem Doğana verilen 15 yıl hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasını kabul etmiyoruz.  Çilem Doğan 2016 yılında evli olduğu, yıllarca sistematik olarak şiddetine maruz kaldığı Hasan Karabulut’u özsavunma hakkını kullanarak öldürmüştü. Çilem sayısını hatırlamadığı kadar çok defa devlet kurumlarına başvuru yapmış, 9 kez koruma kararı almasına rağmen yaşadığı şiddet devam etmişti. Kadın cinayetine giden yolda hayatta kalmayı başaran Çilem Doğan için meşru müdafaa hükümlerini uygulamayan Mahkemenin kararı dün Yargıtay tarafından onandı. Şiddete karşı Çilem’i korumayan devlet ölmediği için Çilem’i bir kez daha cezalandırmaya kalktı” ifadelerini kullandı.

“SUSUP OTURMAMIZI İSTİYORLAR”

“Nadira’nın, Yeldana’nın, İpekin katillerini, Gülistan’ın faillerini tutuklamayan devlet, Nevin’i, Namme’yi, Çilem’i, Öznur’u, Yasemini cezalandırarak erkeklere “şiddet uygulayabilirsin, öldürebilirsin” derken, kadınlara öldürülsen bile kaderine razı ol diyor” şeklinde konuşan Akpınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Susup oturmamızı istiyor. Çilem’in de dediği gibi bu kararla bütün kadınlar hapsedilmek isteniyor.  Bize reva gördükleri hayatı reddediyoruz. Adeta tüm kadınlara gözdağı verilmek istenircesine verilen bu karara da erkek adalete de ülkenin dört bir yanında sokaklarda meydan okuyoruz. Çilem’in elleri ellerimizde ne pahasına olursa olsun yaşamlarımızı ve birbirimizi savunacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin hukuksuzca fesh edildiği, 6284’ün uygulanmadığı, erkeklerin cezasızlıkla cesaretlendiriliği koşullarda yaşamlarımızı savunduğumuz her yöntem meşrudur. Özsavunma haktır. Cezalandırılamaz. Çilem’in söylediği gibi biz kadınlar kirpiğimiz yere düşmesin diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Kadın mücadelesi kazanacak. Çilem’i dayanışmanın sıcaklığıyla kucaklıyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA