Özel eğitim alan gençler okul istiyor


Mersin’in Anamur İlçesine bağlı Güleç Mahallesinde faaliyetini sürdüren özel eğitim merkezi, özel eğitime ihtiyaç duyan gençlere verdiği eğitim ve kazandırdığı el becerilerle dikkat çekiyor. Konuyla ilgili Halk Eğitimi Öğretmeni Mahmut Gazi Özsoy, ilçede çok sayıda öğrenim yaşını geçmiş, özel eğitime ihtiyaç duyan genç olduğunun altını çizerek, “3 yıl önce biz bir okul yapılması için bakanlıktan onaylı bir proje hazırladık. Ancak Maliye Bakanlığı, ödenek yetersizliğinden dolayı yerel imkanlarla yapılması için Valiliğe yazı gönderdi. Valilik ise bize ödenek gönderemedi. Bu okula Anamur’un çok ihtiyacı var. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2021 Salı 09:28

Adem GÜNEŞ

Anamur Halk Eğitimi Merkezi Güleç Mahallesi Özel Eğitim Kurs Merkezi’nde görev yapan Halk Eğitimi Öğretmeni Mahmut Gazi Özsoy ve Usta öğreticiler Hakan Küçükderya, Okşan Öğür ve Sevda Onur, merkezde eğitim gören 30 öğrenciye eğitim veriyor. Merkezde öğretmenlerinden el sanatları, ritim, hayvan bakımı, seracılık ve fidan üretimi eğitim alan gençlerin becerileri ve çalışmalarındaki başarıları dikkat çekiyor. Halk Eğitimi Öğretmeni Mahmut Gazi Özsoy, merkezde eğitim alan gençlerin bir taraftan el becerilerini geliştirip üretim yaparken, diğer taraftan öğretmenleriyle birlikte şehir merkezindeki çeşitli etkinliklere katıldıklarını, lokanta ve kafelere giderek sosyalleştiklerini söyledi.

ANAMUR’UN ÖZEL EĞİTİM OKULUNA İHTİYACI VAR”

Merkezin üretim bölümünde oluşturdukları sera ve açık üretim alanında çilek ve çeşitli sebzelerin üretimini yaptıklarını belirten Özsoy, “Gençlerimizi üretim yapmayı öğretiyoruz. Saksıda çilek yetiştiriyoruz. Ayrıca solucan gübresi üretimi yapıyoruz ve bu gübreyi tarımsal çalışmalarımızda kullanıyoruz. Fidan üretimi de yapıyoruz. Ejder meyvesi fidanı, avokado fidanı ve ceviz fidanı yetiştiriyoruz. Açık tarım arazimizde ise çeşitli ürünler yetiştiriyoruz. Ayrıca kanatlı hayvan besliyoruz.  Gençlerimiz bu eğitimleri alarak süs eşyaları üretiyor, resim yapıyor. Ritim dersleri alıyorlar ve bir ritim grubumuz var. Tiyatro grubumuz var. İlçede çok sayıda öğrenim yaşını geçmiş, özel eğitime ihtiyaç duyan gençler var. Biz burayı bu gençlerimizin eğitim alabileceği bir şekilde düzenlemeye gayret ediyoruz. Ancak, ilçemizde her yaştan özel eğitime ihtiyaç duyan gençlerimizin yararlanabileceği tam donanımlı bir okula ihtiyacımız var. Çünkü ilçemizde özel eğitime ihtiyaç duyan gençlerin gereksinimlerine cevap verebilecek bir tesis yok. Bu okulların bulunmadığı yerlerde uygulama merkezleri var ama Anamur’da uygulama merkezi de yok. Anamur’un bir an önce böyle bir okula kavuşması için sivil toplum kuruluşları ve siyasilere çağrıda bulunuyoruz. Lütfen bu konu gündeme alınsın ve adımlar atılsın. İlçemizde özel eğitim almayan çocuk, genç kalmasın” dedi.

“BAŞVURUDA BULUNDUK ÖDENEK ÇIKMADI”

Özel eğitim okulu için bir proje hazırladıklarını anlatan Özsoy,  “3 yıl önce biz bir okul yapılması için bakanlıktan onaylı bir proje hazırladık. Ancak Maliye Bakanlığı, ödenek yetersizliğinden dolayı yerel imkanlarla yapılması için Valiliğe yazı gönderdi. Valilik ise bize ödenek gönderemedi. Bu okula Anamur’un çok ihtiyacı var. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz.  Tarımsal çalışmalarda sulama suyuna ihtiyaç var. Sera ve açık alanda üretim yapıyoruz ve sulama suyuna ihtiyaç duyuyoruz. Mevcut su yetersiz. Köyde de sulama suyu sıkıntısı yaşanıyor. Buraya yaklaşık 1000 metre uzaklıkta bir su kuyusu var. Köylüler oradan su alabileceğimizi söyledi. Ancak o suyu buraya taşımak için boruya ihtiyaç var. Büyükşehirden talep ettik, sonuç bekliyoruz” dedi. Gençlerin spor yapabileceği, oyunlar oynayabileceği bir spor ve oyun parkına da ihtiyaçları olduğunu ifade eden Özsoy, bu taleplerini ilçe belediyesine ilettiklerini ve cevap beklediklerini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA