Tarsus’ta deprem!


Tarsus İdman Yurdu’nda kötü gidişatın faturası Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’a kesildi. TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele veren temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu, Teknik Direktör Hüseyin Kalpar ile yollarını ayırdı. Kulüpten yapılan açıklamada, 30 Eylül 2021 tarihinde Ergün Penbe’den boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Hüseyin Kalpar’ın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği bildirildi.

 

Tarih : 25 Ekim 2021 Pazartesi 12:29

Necdet TAŞ

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Tarsus İdman Yurdu, sahasında Nazilli Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı. Maçın bitimiyle birlikte Tarsus taraftarları yönetime ve Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'a tepki gösterdi. "İstifa" seslerinin yükseldiği tribünlerde taraftarlar üzüntülerini tezahüratlarla dile getirdi. Bu arada maç sonu koridorda bir şahsın Teknik Direktör Huseyin Kalpar'a fiziki saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

FATURA KALPAR’A KESİLDİ

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 8. hafta sonunda 9 puanla 12. sırada yer alan Tarsus İdman Yurdu’nda kötü gidişatın faturası Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’a kesildi. TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele veren Tarsus İdman Yurdu, Teknik Direktör Hüseyin Kalpar ile yollarını ayırdı. Kulüpten yapılan açıklamada, 30 Eylül 2021 tarihinde Ergün Penbe'den boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Hüseyin Kalpar'ın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği bildirildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Harun Şahin Kırbıyık ise ne gerekiyorsa yapılacağını ve Tarsus İdman Yurdu’nun bu başarısızlığı hak etmediğini söyledi.

KIRBIYIK GELDİ KULÜP KARIŞTI

Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık’ın başkan seçilmesinden ardından kulüp adeta büyük bir istikrarsızlığa doğru gidiyor. Göreve gelir gelmez Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile sürekli kavga eden ve defalarca istifa tehdidinde bulunan ve bir kez de istifa edip istifası kabul edilmeyen Kırıbıyık sezon başında iddialı bir kadro kurup hedefi de ‘Şampiyonluk’ olarak koymuştu. Göreve gelir gelmez kapalı olan transfer tahtasını açan ve flaş transferler yapan Kırbıyık, Teknik Direktör Ergün Penbe ile sorunlar yaşamaya başlamıştı. Isparta karşısında alınan yenilginin ardından Ergün Penbe ile yollarını ayıran sarı lacivertliler yola Hüseyin Kalpar ile devam etme kararı almıştı. Ergün Penbe'nin gönderilmesi süreci ise tam bir skandala dönüşmüştü. Penbe, Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık'ın Ispartaspor'a 1-0 yenilen maç öncesi takımın kaldığı otele gelerek, futbolcuların önünde, "Sen benim hocam değilsin, sen belediye başkanının adamısın paranı o versin" ifadelerini kullandığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşmış ve Kırbıyık'ın Isparta maçı öncesi takımı sabote ettiğini iddia etmişti.

KULÜP BAŞKANI OLDUĞU İÇİN PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Tarsus İdman Yurdu Başkanı Şahin Kırbıyık, ligin 4. Haftasında yollarını ayırdığı Teknik Direktör Ergün Penbe için, “Senin paranı vermem çünkü sen benim adamım değilsin. Sen Belediye başkanının adamısın senin paranı o versin” şeklinde skandal ifadeler kullanmış daha sonra Hüseyin Kalpar’ın göreve getirmişti. Kalpar yönetiminde oynanan Uşak maçının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Futbolcu alacağıma keşke eşek alsaymışım. Bunlar eşek mi inek mi siz karar verin. Yedikleriniz, içtikleriniz haram olsun” notunu düşmüştü. Kırbıyık, bu paylaşım yüzünden ülke gündemine oturmuş ve tedbirsiz olarak disipline sevk edilmesinden sonra kurulda yapılan görüşme sonrası ceza almıştı. Karara tepki gösteren Şahin Kırbıyık, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi ve ‘Asıl eşek benmişim, futbol sektörüne girdim. Pişmanım. Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği(TPFD)’nin açıklaması beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Söylediklerimin de arkasındayım. Beni tongaya düşürdüler, Antalya’dan Tarsus İdman Yurdu başkanı oldum. Bunu defalarca da söyledim; ben futboldan anlamam. Kayseri’de bir söz vardır; eşeğe yeşil gözlüğü takarlar, samanı ot diye yedirirler. Malesef bize samanı ot diye yedirdiler. Benim isyanım bunu yapanlara…30 milyon TL para harcadım. Keşke Tarsus’a mandıra kursaydım da halka bedava süt verseydim. Benim imam birçok insanaydı, futbolculara değildi fakat Türkiye’de inek de eşek de çokmuş. Söylemlerim farklı yerlere çekildi” ifadelerini kullanmıştı.

“TÜRKİYE’DE BAYAĞI EŞEK VARMIŞ”

Eşek çıkışının yanlış anlaşıldığını söyleyen Başkan, “Biz dereyi görmeden paçayı sıvadık. Sezon öncesinde hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. 2 ay öncesinden önüme transfer listesi verildi, istenilen bütün isimleri transfer ettik. Futbolcularımız da transfer edildiği ücretin hakkını vermeli. 30 milyon TL’yi almamak koşuluyla memleketime bağışladım. Ben salak mıyım? Beş yıldızlı otel ayarında tesis yaptım. Benim ima ettiğim kişiler eşek ya da inek değilmiş, Türkiye’de bayağı eşek ve inek varmış. Tarsus İdman Yurdu’na başkan olduğum için pişmanım. Ben Tarsus’a bir söz verdim. Ben para peşinde değilim. Tarsus’uma feda olsun. Ben söz verdiğimde onu yerine getirmeliyim. Benim Tarsus’a verilmiş şampiyonluk sözüm var. Pişman mıyım? Evet pişmanım. Keşke Tarsus İdman Yurdu’na değil de Tarsus’a mandıra kurarak destek olsaydım.Asıl eşek benim. Neden başkan oldum?” diye konuşmuştu.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 8. hafta sonunda 9 puanla 12. sırada yer alan Tarsus İdman Yurdu, Türkiye Kupası maçında Amedspor ile karşılaşacak. Sarı lacivertliler zorlu maça Birol Erol yönetiminde hazırlanıyor.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA