Büyükşehir, ‘İtfaiye Bilgi Sistemi’ne geçiyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilklerden birisi olan “İtfaiye Bilgi Sistemi”ne geçiyor. Mersin İtfaiyesi’nde olaylara daha hızlı ve etkin müdahale edebilme olanağı tanıyan sisteme, kentteki kurum ve kuruluşlar da entegre olacak. Bu kapsamda bir çalıştay düzenleyen Büyükşehir, paydaşlara sistemle ilgili bilgilendirmede bulundu.

 

Tarih : 22 Ekim 2021 Cuma 11:30

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, “İtfaiye Bilgi Sistemi”ne geçiyor. Olaylara daha hızlı ve etkin müdahale imkanı sağlayacak sisteme kentteki birçok kurum ve kuruluş da entegre olacak. Bu sayede bilgi alışverişi sağlanarak olayların başlangıçtan bitim aşamasına kadar en az zararla atlatılması sağlanacak.

BİRÇOK KURUM VE KURULUŞ SİSTEME ENTEGRE OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Afet Koordinasyon Merkezi’ne entegre olarak kullanılan İtfaiye Bilgilendirme Sistemi’ni yapılan iş birliği ile Mersin İtfaiyesi’nde de kullanmaya başlıyor. İstanbul’daki uygulamaya ek olarak Mersin’deki kurum ve kuruluşlar da sisteme entegre olacak. Sistemin, 2021’in Ağustos ayında meydana gelen orman yangını gibi ileride gerçekleşmesi muhtemel felaketlerde ekiplerin koordinasyon ve müdahale gücünü artırması amaçlanıyor. Bu kapsamda düzenlenen çalıştaya; Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Bilgi İşlem Dairesi, İmar ve Şehircilik Dairesi’nin yanı sıra Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Mersin Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Mersin Meteoroloji Müdürlüğü, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Mersin Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Mersin Aksa Çukurova Doğalgaz Dağıtım A. Ş.’den temsilciler katıldı.

İTFAİYE, İHBARLA İLGİLİ TÜM DETAYLARA ANINDA ULAŞABİLECEK

Sistem sayesinde Mersin İtfaiyesi’ne ait personel, araç, yakıt, malzeme, izin, nöbet, sağlık, spor, eğitim, istasyon gibi birçok bilgi bir araya toplanıp yönetilebilecek. Öte yandan komuta sistemine gelen ihbarların GSM bilgisi analiz edilerek, olayın konumu belirlenebilecek. Konumun sorumlu istasyonu tespit edilip ilgili ekibin mobil uygulamalarına en uygun rota bilgisi, bina bilgisi, olay oluş zamanına bağlı olarak etkilenen nüfus sayısı ve özellikleri iletilebilecek. Bu sayede olayda yapılacak faaliyetler için müdahale planı komutadan takip edilecek şekilde devreye alınabilecek. Sistem, herhangi bir olaya en hızlı ve en etkin müdahaleyi yaratacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Bahtiyar Aydın, birlikten güç doğacağını belirterek, “İtfaiye Dairesi Başkanlığımızı telefonun içine sığdırmak istiyoruz. Ayrıca beraber çalıştığımız kamu kurum ve kuruluşlarının da aynı çatı altında olmasını istiyoruz. Bunu biz orman yangınlarında gördük. Çünkü koordinasyon tamamen iletişim üzerinden oluyor” dedi.

“BU SİSTEMLERİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Yazılım Yönetim Şube Müdürü Mesut Ersin, içerisindeki komuta kontrol ve müdahale sistemiyle entegre bir sistem olan İtfaiye Bilgi Sistemi’nin Mersin’de de uygulanacağını söyledi. Bu kapsamda yapılan iş birliği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkürlerini ileten Ersin, “İtfaiye Bilgi Sistemi, kendi içinde belli bölümleri olan, bir otokontrolü olan bağdaşır bir sistem. İçinde olay yeri müdahale sistemi var. Araçların kontrolü var ve en önemlisi itfaiyecilerimizin sağlığıyla ilgili de komuta kontrol merkezine veri veren bir sistem. Araç önü ve araç içi kameralarla yazılım hem uygulamaya hem de sisteme bilgi veriyor. Bu sayede yöneticilerimize hamle şansı tanıyor” diye konuştu. 2021 yılında sel, deprem ve yangınların meydana geldiğini hatırlatan Ersin, “Bu sistemlerin çok önemli olduğunu bir kez daha gördük. Belediye Başkanımızın önderliğinde çalışmalara başladık. Kendisi yangılarda sürekli sahadaydı, çok büyük destek verdi” ifadelerine yer verdi.

“DAHA KISA SÜREDE DAHA ÇABUK MÜDAHALEDE BULUNABİLECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi’nde İtfaiye Bilgi Sistemi Yazılım Proje Yöneticisi olarak görev yürüten Yeliz Kartalkaya, “Öncesinde de erlerimizin hızlarına yetişmek mümkün değildi fakat daha kısa sürede daha hızlı çalışabilmek için bu sistemi tanıdık. Daha kısa sürede daha çabuk müdahalede bulunabileceğiz. Stok girişlerimiz daha az ve kontrollü olacak” dedi. Mersin Aksa Çukurova Doğalgaz Dağıtım A.Ş. İşletme Şefi Hüseyin Öktem ise bu yıl içerisinde Mersin İtfaiyesi’ne doğalgaz ihbarlarına müdahaleyle ilgili bir bilgilendirme toplantısı yaptıklarını belirtti. Uygulanacak sistemin iletişimi bir adım öteye taşıyacağını vurgulayan Öktem, “Biz her yıl düzenli yatırımlar yapmaktayız. Bunlarla ilgili altyapı şebekemize ait CBS ve MBYS verilerimizi zaten ilgili kurumlarla paylaşıyoruz. Paylaşmaya da devam edeceğiz. Sayısal ortamda İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın da bu sisteme entegresiyle daha hızlı müdahaleler gerçekleşebilecektir” diye konuştu

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA