“Pembe bileklik bileğimde kontrol elimde”


Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Akdenizli kadınların katılımıyla gerçekleşen bir farkındalık etkinliği organize edildi.

 

Tarih : 21 Ekim 2021 Perşembe 13:47

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 2004 yılından bu yana, meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla, her yıl 1-31 Ekim tarihleri arası, “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” olarak belirlenmiştir. Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü de bu ay kapsamında Akdenizli kadınlara yönelik farklı ve renkli etkinlikler gerçekleştiriyor.

ÜCRETSİZ MAMOGRAFİ TARAMASI YAPILDI

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından kent merkezine uzak kırsal mahallelerde yaşayan 180 kadının ulaşımları sağlanıp ücretsiz mamografi taramaları da gerçekleştirildi. Katılımcı kadınlara meme kanseri, erken tanı ve takip, kendi kendine muayene gibi konularda uzmanlar tarafından bilgilendirici seminer verildi.  “Pembe Kurdele Bileğinde Kontrol Elinde” sloganıyla bir atölye çalışmasının da gerçekleştirildiği buluşmada kadınlar, takı tasarım eğitmenleri eşliğinde meme kanserinin sembolü olan pembe kurdeleler ile çeşitli bileklikler tasarladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA