Muz fiyatları düştü


Türkiye’de tüketilen muzun yüzde 50’den fazlasının üretildiği Mersin’de 6 TL’den hasadı yapılan muzun fiyatı, ’Biz ucuz satıyorsak, vatandaş da ucuz yesin’ diyen üreticilerin sesinin duyulmasıyla market ve pazar tezgahlarında 9-10 TL’ye kadar geriledi.

 

Tarih : 19 Ekim 2021 Salı 15:03

Ülke genelinde birçok üründe olduğu gibi muz da kabzımalların devrede olması nedeniyle vatandaşa pahalı ulaşması üreticilerin tepkisine neden olmuştu. Özellikle üretimin yüzde 50’den fazlasının gerçekleştirildiği Mersin’de muzun yoğun hasat dönemi başlamasıyla tarlada fiyatı 8 liradan 6'liraya gerilemiş, ancak market ve pazarlara bu durum çok yansımamıştı. Üreticilerin 12-15 TL arasında vatandaşa muz satılmasına tepki göstermesi bu hafta hem zincir marketlerin reyonlarına hem de pazarlardaki tezgahlara yansıdı. Geçen hafta 12- 15 TL'ye kadar satılan muz, şimdi hem pazarda hem de marketlerde 9 ile 10 TL'den müşteriye sunulmaya başlandı.

MARKETLERDE FİYAT DÜŞTÜ

Muz üreticilerinden İsmail Şeker," Geçen haftalarda muz bizde 6 TL'ydi, marketlerde 15 TL civarında seyrediyordu. Bu hafta ise yine bizde muz 6 TL, marketlerde de 9-10 TL seviyesine düştü" dedi. Üreticiden 6'ya alıp, 9-10 liraya satılmasının normal olduğuna değinen Şeker, ancak üreticiden 6 TL'ye alınan ürünün 15 liraya satılmasının ise kabul edilemez ve fahiş fiyat olduğunu kaydetti. Pazardan alış veriş yapan vatandaşlarda, geçtiğimiz haftalarda muzun pahalı olduğunu bu hafta biraz daha ucuzladığını dile getirdi. 10 yıldır Anamur ve Erdemli muzu satan pazarcılar ise birinci kalitedeki Anamur muzunu şu anda 10 TL'ye sattıklarını, geçtiğimiz hafta ise 12 TL olduğu ifade etti. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA