Yenişehir’de sanatseverler sergilerle buluşmaya devam ediyor


Kültür, sanat, spor ve eğitim projeleriyle dikkat çeken Mersin Yenişehir Belediyesi yaklaşık bir yıl önce Mersin’e kazandırdığı modern sanat galerilerinde açtığı 4 sergi ile 102 sanatçı, 276eser ve binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Yenişehir Belediyesi son olarak Sanatçı Veli Mert’in göç temalı ‘MONOKKKRONİK’ adlı kişisel resim sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

 

Tarih : 19 Ekim 2021 Salı 13:06

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ile Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi kurulduğu günden bu yana önemli sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  Sanat galerilerinde son olarak sanatçı Veli Mert’in göç temalı  ‘MONOKKKRONİK’ adlı kişisel resim sergisi açıldı. Sanatçının 90 eserinin yer aldığı serginin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen,sendika ve oda başkanları ile çok sayıda sanatsever katıldı. 15 Kasım tarihine kadar açık kalacak olan sergiyi tüm vatandaşlar gezebilecek.

ÖZYİĞİT, “‘GALERİLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN BOŞ KALMAYACAK’ SÖZÜNÜ VERMİŞTİK”

2020 yılının Kasım ayında açılan sanat galerilerinde bugüne kadar Yer, Zaman ve Mekân Sergisi, Frekans A Sergisi,  Kırılgan İmge Sergisi ve Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi sanatseverlerle buluştu. 4 sergide; 102 sanatçı, 276 eser ve binlerce ziyaretçiyi sanat galerilerinde ağırlayan Yenişehir Belediyesi, sanat galerilerinde oluşturulan Hafıza Mekânında da çeşitli atölye çalışmaları, söyleşiler ve belgesel gösterimleri gerçekleştirdi.  Yenişehir halkının sanatla iç içe olması amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sanat galerilerimizi açtığımız gün halkımıza ‘galerilerimiz hiçbir zaman boş kalmayacak’ sözünü vermiştik.  1 yıl geçti ve galerilerimiz birbirinden kıymetli sanat eserlerine ve sanatçılara ev sahipliği yaptı. Burası her zaman böyle olacak. Açmış olmak ve ‘mış’ gibi yapmak bizim yönetim anlayışımızı yansıtmıyor. Bir emek veriyorsak halkımızın maksimum fayda sağlaması için de gereğini yapıyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimi sanat galerilerimize sergilerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum.” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA