MEÜ’nün Sayıştay Denetim Raporu meclis gündeminde


Mersin Üniversitesinin 2020 Sayıştay Denetim raporunu TBMM gündemine taşıyan ve konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi veren HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, “Cumhurbaşkanlığınız tarafından Mersin Üniversitesi denetim raporlarındaki tespit edilen usulsüzlükler hakkında herhangi bir girişim olacak mıdır? Mersin Üniversitesi bünyesindeki usulsüz kadrolaşma kimler tarafından yapılmıştır?” diye sordu.

 

Tarih : 18 Ekim 2021 Pazartesi 14:23

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin Üniversitesinin 2020 Sayıştay Denetim raporunu TBMM gündemine taşıdı. Turan, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi. Dr. Rıdvan Turan önergesinde şunları söyledi: “Mersin Üniversitesi 2020 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda akademik etik ve bilimsel değerlerle uyuşmayan birtakım faaliyetler tespit edilmiştir. Sayıştay’ın ilk bulgusuna göre Mersin Üniversitesi bünyesindeki bazı fakülte dekanlıklarının, 2547 sayılı kanunda belirtilen süreyi aşan biçimde asaleten atamalarının yapılmayarak vekaleten yürütüldüğü tespit edilmiştir. Sayıştay’ın ikinci bulgusuna göre Mersin Üniversitesi bünyesindeki daire başkanı, enstitü sekreteri, fakülte sekteri, yüksekokul sekreteri, başmüdür ve şube müdürü olmak üzere toplamda on dokuz adet kadroya, dolu olmasına rağmen başka bir personelin tedviren atandığı tespit edilmiştir. Sayıştay’ın üçüncü ve önemli bir diğer bulgusu Mersin Üniversitesi Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Sekreterliği kadrolarının görevde yükselme yönetmeliğine tabi şube müdürlüğü kadrosuna sınavsız atama yapılmak amacıyla kullanıldığı tespit edilmiştir. Mersin Üniversitesi 2020 Sayıştay Denetim Raporunda tespit edilen bulgularda üniversite bünyesinde liyakat esasının ortadan kalktığı, yasal düzenlemelere uyulmadığı tespit edilmiştir. Mersin üniversitesi memur ve akademik kadro alımlarının incelenmesi ve bu konuda sorumlu olanlar hakkında işlem yapılması gerekmektedir.” HDP’li Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Cumhurbaşkanlığınız tarafından Mersin Üniversitesi denetim raporlarındaki tespit edilen usulsüzlükler hakkında herhangi bir girişim olacak mıdır? Mersin Üniversitesi bünyesindeki usulsüz kadrolaşma kimler tarafından yapılmıştır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA