Mersin Limanı’nda rüşvet iddiası


HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, bu yılın ilk aylarında Uruguay’dan getirilen 8 bin 800 canlı hayvanın Mersin limanında yükünü indirmesine ilgili bakanlık tarafından verilmeyen iznin, daha sonra AK Partili bir milletvekilinin ve bürokratların araya girip verilen rüşvetle hayvanların limana indirildiğini iddia etti.

 

Tarih : 15 Ekim 2021 Cuma 14:19

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin limanında, canlı hayvan ithalatında yaşanan usulsüzlüğü TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için soru önergesi veren HDP’li Turan, önergesinde şunları söyledi: “Devlet Denetleme Kurulu (DDK) canlı hayvan ithalatında yaşanan usulsüzlükten dolayı Tarım ve Orman Bakanlığına soruşturma açmıştır. 2021 yılının ilk aylarında Uruguay’dan getirilen 8800 canlı hayvanın Mersin limanında yükünü indirmesine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından izin verilmemiştir. Fakat sonrasında iddialara göre; AKP’li milletvekili ve bürokratların araya girmesiyle belirli miktarda verilen rüşvet ile hayvanların Mersin limanına indirilmesine izin verilmiştir. Böylesine skandal bir iddia açıklığa kavuşturulmalı ve kamuoyu aydınlatılmalıdır.” Turan önergesinde şu soruya yer verdi: “2021’nin ilk aylarında ithal edilen canlı hayvanların ilk başta Mersin limanına alınmadığı ve sonrasında rüşvet karşılığında alındığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise rüşvet veren ve alanlar kimlerdir?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA