2020 yılında kanser 126 bin 335 kişi can aldı


Türkiye’deki kanser verilerini TBMM gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, "Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC)’nın verilerine göre 2020 yılında Türkiye’de kanser vaka sayısı 233 bin 834 iken, kanserden kaynaklı ölenlerin sayısı ise 126 bin 335’tir. Kanserden kaynaklı ölüm oranlarının hayli yüksek olmasından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından kanserli vaka ve ölüm sayılarının ayrıntılı biçimde kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir" dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2021 Cuma 12:57

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Türkiye'deki kanser verilerini TBMM gündemine taşıdı. HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

 

SON 10 YILDA KANSER KAÇ CAN ALDI


HDP'li Turan önergesinde şu ifadelere yer verdi: “TÜİK verilerine göre her beş ölümden birinin nedeni kanserden kaynaklanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bir alt kuruluşu olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC)’nın verilerine göre 2020 yılında Türkiye’de kanser vaka sayısı 233 bin 834 iken, kanserden kaynaklı ölenlerin sayısı ise 126 bin 335’tir. Kanserden kaynaklı ölüm oranlarının hayli yüksek olmasından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından kanserli vaka ve ölüm sayılarının ayrıntılı biçimde kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. Kanserden dolayı kamuoyu bilinci oluşturulması ve kanserojen etkenlere karşı her türlü mücadelenin uygulanması açısından TÜİK tarafından açıklanan veriler maalesef yeterli değildir. Kanser ile mücadelenin en etkili yolun başında kansere ilişkin detaylı verilerin oluşturulması ve kamuoyu ile doğrudan paylaşılması elzemdir.” HDP'li Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: "Türkiye’de son 10 yıldaki tespit edilen kanser vaka ve ölüm sayıları ne kadardır? Türkiye’de son 10 yılda tespit edilen vaka sayılarının bölgelere ve illere göre dağılımı nedir? Türkiye’de son 10 yılda tespit edilen kanser vaka ve ölümlerin nedenleri nelerdir?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA