Avcılık kurallarına uyun!


Mersinli balıkçılar, av yasağının kalkması nedeniyle son hazırlıklarını tamamlayıp "Vira Bismillah" diyerek denize açılmaya başladı. Yeni sezonla ilgili balıkçılara bereketli olmasını dileyen Tarım ve Orman İl Müdürü Arif Abalı, "balıkçılarımızın avcılık kurallarına uyması, denizlere ve çevreye her zaman olduğu gibi hassas ve duyarlı olması gerekmektedir. Hiçbir kanun, polisiye tedbir sizlerin özellikle kendi aranızda kuracağınız otokontrol sistemi kadar etkili olamaz. Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüm balıkçılarımıza yeni sezonda şanslı ve bereketli bir avlanma sezonu dilerim dedi. Vira Bismillah" dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2021 Perşembe 12:05

Necdet TAŞ


Mersin'de hava sıcaklığının diğer bölgelere göre yüksek olması nedeniyle sezonu her yıl olduğu gibi bu senede 15 gün geç açıyor. Mersin genelinden balıkçılar, bugün hem ağların hem de teknelerinin son bakım ve kontrollerini yaparak teker teker açılmaya başladı. 


"VİRA BİSMİLLAH"


Yeni sezonla ilgili balıkçılara bereketli olmasını dileyen Tarım ve Orman İl Müdürü Arif Abalı, Mersin'in 321 kilometrelik sahil şeridi ile Türkiye'nin önemli bir liman ve balıkçılık kenti olduğunu, 15.04.2021 tarihinde sona eren balıkçılık sezonunun 16.09.2021 tarihinde Gırgır ve trol tekneleri için yeniden açıldığını ifade ederek, "Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak deniz, iç sular, karaya çıkış noktaları, perakende satış yerleri, yol güzergahları, soğuk hava depoları ve işleme tesislerinde gerçekleşen sıkı denetimlerimiz 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında devam edecek. Siz balıkçılarımızın avcılık kurallarına uyması, denizlere ve çevreye her zaman olduğu gibi hassas ve duyarlı olması gerekmektedir. Hiçbir kanun, polisiye tedbir sizlerin özellikle kendi aranızda kuracağınız otokontrol sistemi kadar etkili olamaz. Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüm balıkçılarımıza yeni sezonda şanslı ve bereketli bir avlanma sezonu dilerim dedi. Vira Bismillah" ifadelerini kullandı. 


GIRGIR AVCILIĞI YAPAN GEMİLERİN KONTROLLERİ YAPILDI


Öte yandan 2021-2022 balıkçılık av sezonu açılışı öncesi Mersin'de el gırgır avcılığı yapan balıkçı gemilerinin ağ ölçümleri yapılarak ağ ölçüm belgeleri verildi. 16/09/2021 tarihinde yeniden başlayan 2021-2022 yılı balıkçılık av sezonu açılışı öncesi, Kuzeydoğu Akdeniz’e özgü olan, sadece Mersin, Adana ve Hatay İllerinde bulunan, El Gırgırı Avcılığı yapan balıkçı gemilerinin ağları, Mersin'e bağlı Akdeniz İlçesi Karaduvar Balıkçı Barınağında İl Müdürlüğü Su Ürünleri teknik personeli tarafından, derinlik ve boy ölçümleri yapılarak, ağ ölçüm belgeleri düzenlendi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA