Mersin’in en büyük sorunu su!


Mersin’in en büyük problemini su olduğunun altını çizen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, "Birçok bölgede içme suyu ama Mersin’in tamamında sulama suyu ile ilgili ciddi manada sıkıntı var. Su probleminin 2021 yılında artık konuşulmaması lazım. Tarım Bakanına da çağrıda bulundum. Sulama suyu projelerine, barajlara ve göletlere bütçenin ayrılması gerektiğini dile getirdim. Belediyelerin de iş birliği içerisinde sulama suyu projelerine destek vermesi gerekiyor. Meclis açıldığında da bu konunun mücadelesini vereceğiz" dedi.

 

Tarih : 15 Eylül 2021 Çarşamba 12:28

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek yeni hizmet binasının Mersin’deki gazeteciler için hayırlı olmasını diledi. Mersin MHP Milletvekili Baki Şimşek, MGC’yi ziyaret ederek Başkan Rüstem Kaya Tepe ve Başkan Yardımcısı Şevket Coşkun ile bir araya geldi. Yapılan ziyarette basın sektörünün karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili konuşuldu. MGC Başkanı R. Kaya Tepe, son zamanlarda çıkan tasarruf genelgesinin Anadolu basınını zor duruma düşürdüğünü dile getirerek bu kararın yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulundu. 


"YAŞANAN SIKINTILARI BİLİYORUZ"


Yeni binanın kent gazetecileri için hayırlı olmasını dileyen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, gazetecilerin birlik olmasının önemine vurgu yaparak şunları söyledi: Yerel basınla ilgili TBMM çatısı altında görüşmeler oluyor. Yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Sizlerin de gazeteciler olarak birleşmenizin önemli olduğunu, daha kurumsal birlikteliklerin kurularak daha güçlü yapılar oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Vergi levhası çıkaran herkes gazeteci pozisyonuna gelebiliyor. Bu noktada özellikle cemiyet olarak sizin öncülük etmeniz, bizim de buna dair yasal bir altyapı kurmamız gerekiyor. Aksi takdirde kurumlarda, devletin bürokrasisinde bu dağınıklıktan dolayı gerçek gazeteciler olmaları gereken yerde olamıyorlar.


"MERSİN'DE HALEN SU VE ELEKTRİK SORUNU VAR"


Temmuz’dan bu yana özellikle Mersin’in kırsallarında vatandaşla bir araya gelerek görüşmeler yaptıklarını ifade eden Şimşek, bu görüşmeler sonucu Mersin’in en büyük sorununun su olduğunu gördüklerinin altını çizerek, "Birçok bölgede içme suyu ama Mersin’in tamamında sulama suyu ile ilgili ciddi manada sıkıntı var. Su probleminin 2021 yılında artık konuşulmaması lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 100 yıl önce köy hizmetlerini kurmuş; yol, su, elektrik sağlamış. Ama biz onun yolunda istenilen şekilde gidememişiz. 100 yıl sonra ülkenin birçok yerinde ve Mersin’de yol, su, elektriği konuşuyoruz. Tarım Bakanına da çağrıda bulundum. Sulama suyu projelerine, barajlara ve göletlere bütçenin ayrılması gerektiğini dile getirdim. Belediyelerin de iş birliği içerisinde sulama suyu projelerine destek vermesi gerekiyor. Meclis açıldığında da bu konunun mücadelesini vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA