Gönüllüler afet eğitimi aldı


Beşir Derneği Mersin İl Temsilciliği arama kurtarma ekibi kurdu. Dernek gönüllüleri, olası afet ve acil durumlara yönelik arama kurtarma çalışmalarına katılmak için AFAD Ekiplerinden arama, kurtarma ve tahliye eğitimleri aldı. Eğitimlerini tamamlayan gönüllüler, AFAD’ın akreditasyon sisteminde de kayıtlı olacak, olası afet ve acil durumlarda arama, kurtarma ve tahliye çalışmalarında yer alabilecek.

 

Tarih : 14 Eylül 2021 Salı 16:38

Adem GÜNEŞ


 Son yıllarda gerek ülkemizde gerekse de yurt dışında meydana gelen acil afet durumlarına yönelik çalışmalar yürüten Beşir Derneği, hem personellerine hem de gönüllülerine yönelik AFAD ile birlikte acil kurtarma eğitimleri almaya devam ediyor. Beşir Derneği Mersin İl Temsilciliği gönüllüleri, olası afet ve acil durumlara yönelik arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)  ekiplerinden arama, kurtarma ve tahliye eğitimleri aldı. Yaklaşık 1 hafta süren eğitimlerin ardından yapılan sınavlar ve değerlendirmeler sonunda kurs başarı belgelerini almaya hak kazanan gönüllüler böylece olası afet ve acil durumlarda arama, kurtarma ve tahliye çalışmalarında yer alabilecek. Sertifika alan gönüllüler ayrıca AFAD’ın akreditasyon sisteminde de kayıtlı olacak. 


"AFETLERE VE ACİL DURUMLARA HAZIR OLMALIYIZ"


Eğitimlerle ilgili bilgiler veren Beşir Derneği Mersin İl Temsilcisi Remzi Güzen, "Ülkemizin içerisinde yaşadığı doğal afetlerle pek çok kez beslenme hizmetinde görev alan Beşir Ekipleri, artık AFAD koordinasyonunda Arama Kurtarma ekibi ile de enkaz üstünde görev almaya hazırlanıyor. Derneğimiz bünyesinde oluşturduğumuz Beşir Arama Kurtarma ekipleri ile başta ülkemiz olmak üzere tüm afet yaşayan bölgelerde Arama kurtarma çalışmalarına aktif olarak dahil oluyor. Doğal âfetler, büyük oranda insanların kontrolü dışında gerçekleşen, önlenemeyen, mal ve can kaybına sebep olan tehlikeli ve büyük çaplı olaylardır. İnsan güçlü olduğu bir anda, her şeye muhtaç kalabilir. Yağmur, yağmaya başladığı andan itibaren binlerce insanın kaderini değiştirebilir. Birkaç saniyelik sarsıntı, sayısız insanı evsiz ve zor durumda bırakabilir. Deprem, sel, su taşkınları, toprak kaymaları, kaya düşmeleri, çığ, fırtınalar, hortumlar, volkanlar, yangınlar doğal âfet olarak geçmektedir. Nükleer, biyolojik, kimyasal, taşımacılık, endüstriyel, aşırı kalabalıktan meydana gelen, maden kazaları insan kaynaklı âfetler olarak geçmektedir. Ülkemiz fay hatlarının aktif olduğu bir coğrafya üzerindedir. Aynı zamanda sel ve çığ gibi doğal âfetler de birçok bölgemizi etkilemektedir. Bu gerçekten hareketle ülkemizin yetkili kurumu olan AFAD’ın koordinasyonunda kurumlar, STK’lar ve bireyler olarak âfetlere ve âcil durumlara hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullandı. 


"EKİPLERİMİZ HER AN HAZIR"


Beşir Derneği olarak gönüllülerle birlikte acil yardım ve afete müdahale konularında Mersin Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinden acil kurtarma eğitimi aldıklarını kaydeden Güzen, "Afet anlarında oluşabilecek bir tehlike ve afet anında Türkiye’de bulunan 200’den fazla temsilciliğimiz en hızlı biçimde organize olup olaylara müdahale edecek şekilde âcil eylem planlamaları hazır olarak görev beklemekteyiz.  Türkiye genelinde oluşturduğumuz Afet Lojistik Depolarımız ve ekiplerimiz; olası bir âfet durumunda Arama ve Kurtarma Çalışmaları, Mobil ve Sahra Aşevlerinin Kurulumu, Barınma Destekleri gibi Giyim, Gıda, Isınma, Temizlik ve Sağlık İhtiyaçları’nın karşılanması için hızlıca âfet bölgesine intikal ederler.  Afet ve acil durumlarda eğitimlerini almış temsilciliklerimiz ve gönüllülerimiz daha önceden hazırlanmış eylem planlarına uygun bir şekilde âfet bölgesinde görev almaktadırlar. Beşir Derneği olarak şimdiye kadar, Endonezya'daki Tusunami afetinde, Pakistan Barınma Projesi'nde ve yine bu ülkedeki sel felâketinde, Nepal'deki Tusunamisi felaketinde, Arnavutluk ve Bosna Hersek'teki Sel felâketinde, Van depreminde, Afganistan Sel Felaketinde, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında, Manisa'nın Soma ilçesinde maden felaketinde, Elazığ ve İzmir depremi ile son olarak Kastamonu'daki sel felaketinde kurtarma çalışmalarına katılmıştır. Beşir Derneği olarak ülke çapındaki 12 lojistik depomuz ve 50 bini aşan gönüllü sayısıyla olası afet durumlarında ihtiyaçlara kısa sürede cevap verebiliyoruz. Derneğimiz afet durumlarından sonra oluşabilecek ihtiyaç sıkıntılarını, yağ, şeker, fasulye, sabun ve tuzdan oluşan acil yardım paketleri ile karşılarken olası göç sonrası temel barınma ihtiyaçlarını çadır kentler, mobil tuvaletler, banyolar ve çamaşırhaneler ile çözüyor" dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA