Müzik Festivali Gala Konseriyle başladı


‘Sanat İyileştirir’ temasıyla gerçekleştirilen 19’uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivali, gala konseriyle başladı. 2 Ekim’e kadar sürecek olan festival, 8 konsere ev sahipliği yapacak. Gala konseri öncesi ‘2021 Festival Ödülleri’ sahiplerine takdim edildi. Bu yılın ödülleri, Festival Sanat Ödülü Doç Ahad Asker’e, Festival Kent Ödülü Kemal Rastgeldi’ye, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü Memet Çelik’e verildi.

 

Tarih : 13 Eylül 2021 Pazartesi 12:11

Şef Rustam Rahmedov yönetiminde, usta keman sanatçısı Ceyla Ganiyeva’nın solist olarak yer aldığı konsere Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti. Konserde, Danatar Ovezov ile Yuliy Meytus’un Leyli ve Mecnun operasından Uvertür, Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe, Kara Karaev’in Keman ve Orkestra İçin Konçerto, Ferit Tüzün’ün Esintiler eserleri seslendirildi. Ganiyeva, Keman Konçertosu’nun ardından 100. doğum yılı anısına Arjantinli Besteci Astor Piazzolla’nın Oblivion eserini bis olarak seslendirdi. 

 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU


Konser öncesi gerçekleştirilen açılış töreninin sunuculuğunu Aydın Kahraman üstlenirken açılış konuşmasını MUMF Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptı. Hemen ardından 2021 MUMF Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Bu yılın ödülleri, Festival Sanat Ödülü Doç Ahad Asker’e, Festival Kent Ödülü Kemal Rastgeldi’ye, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü Memet Çelik’e verildi. Yoğun katılımın gözlendiği konsere, MUMF Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ve Kurul üyeleriyle birlikte, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adına Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Egin, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendelli, Baro Başkanı Gazi Özdemir, katıldı. “Sanat İyileştirir” temasıyla hayat bulan Festival, 02 Ekim’e kadar sekiz mekanda, sekiz konsere daha ev sahipliği yapacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA